Posts

Posts uit mei, 2023 tonen

Rammstein

Afbeelding
Op 7 juli gaan we naar Rammstein in Groningen. We hebben er veel zin in want we zijn allebei jaren fan. Carla sinds Sonne en ik sinds  Mutter. Altijd waren de kaarten uitverkocht maar dit jaar was het raak. Ze gaven nog een tweede show dus konden we er gelukkig alsnog heen. We hebben zitplaatsen,dat is ook fijn. We hadden vorig jaar een kans maar we zijn toen niet gegaan .

Humble Pie- As safe as Yesterday Is

Afbeelding
  Vandaag was ik naar een heel ander soort album aan het  luisteren Het album is van Humble Pie en het heet As Safe as yesterday is Het album piekte op nummer  6 in de Albums Chart.  Terwijl de groep, met Steve Marriott (eerst frontman van Small Faces) en Peter Frampton (eerst frontman van the Herd), al in januari 1969 was gevormd, hadden  Steve Marriott zijn laatste tourverplichtingen aan zijn voormalige band, daarna kwam juridisch getouwtrek met het oude management van Peter Frampton, werden alle albumreleases uitgesteld tot augustus,maar  ondertussen zorgde de band dat hij genoeg materiaal maakte en opnam om ten minste drie albums te vullen. As Safe as Yesterday Is bevat een mix van zware blues, verpletterende rock, pastorale folk en post-mod popmuziek. Steve Marriott schreef zes nummers voor het album, waarvan één samen met Peter Frampton, die ook twee solo-nummers bijdroeg. De plaat opent met een coverversie van Steppenwolfs 'Desperation'  Het nummer "Grow

opdrachten opleiding leraarondersteuner

Afbeelding
Ik heb de opleiding leraarondersteuner gedaan bij het Avans. We kregen communicatie, pedagogiek en didactiek. Er werd tijdens die vakken veel verteld. Ook kregen we ict..Dat was heel leuk . Voor deze vakken moesten we een verslag maken over wat we geleerd hadden. Ik weet nog wel dat dat  verslag erg lang was.  Bij intervisie moesten we een probleem aandragen wat we samen moesten oplossen. Daar moesten we ook weer een reflectie van schrijven. Voor rekenen kregen we een examen. Dit was een Citotoets van groep 8. Het niveau bij mij was toen 2f.  Dit was heel goed te maken. De spellingstoets was ook goed te doen maar die was ook 2f. De opleiding was veel luisteren maar goed te doen.  

land van Heusden en Altena

Afbeelding
We zijn een keer in de buurt van Andel gaan wandelen.  Bij Andel heb je een prachtig natuurgebied.  Dat is het Pompveld van Brabants Landschap.  Het pompveld is een gebied met vele soorten vogels en wordt  omringd door kades en poldertjes.  Toen we middenin het natuurreservaat kwamen zagen we de eendenkooi. Deze eendenkooi is nog de enige in heel het Land van Heusden en Altena. We hadden Pukkie ook meegenomen. Honden mogen aangelijnd mee.  We hadden een pichnickmand meegenomen zodat we halverwege de wandeling  lekker in de openlucht hebben gegeten 

vakantiebeurs

Afbeelding
In januari is de vakantiebeurs. Je doet daar ideeën op voor een vakantie.Je ziet er thema’s als kamperen, all-inclusive vakanties en en roadtrips. Er was een groot thema over Curaçao. Maar er zijn ook gewoon stands over Spanje,Griekenland en Turkije.  Er staan ook stands over Albanië,Costa Rica en Hughada in Egypte. Natuurlijk was er veel te zien over kamperen. In het experience theater kun je van veel culturen genieten. Je kunt kijken naar kookworkshops,muzikale workshops,talkshows over duurzaam reizen, reizen met kinderen en werken met een digitale nomad. In het fiets en wandelstraatje kom je alles te weten over fiets en wandelvakanties. Om in de vakantiestemming te komen kun je meedoen aan talloze activiteiten op de Vakantiebeurs. Een van de letterlijke hoogtepunten is een mobiel klimbos. Je kunt  wel 8 parcoursen klimmen. Je kunt het surfen uitproberen in de  indoor surfhal, het is handig dat je weet wat je kunt  voordat je een surfvakantie boekt.

dierenarts

Afbeelding
Irene heeft een spreekbeurt gedaan over de dierenarts toen ze in groep 7 zat. Ik belde een paar dierenartsen en na derde keer had ik succes. Irene moest eerst van alles opzoeken over huisdieren. Dat heeft ze serieus gedaan en drie weken later mocht ze komen. Ze was meer dan welkom.  Het was een leerzame middag, zo mocht ze een spuitje geven, een hond hechten, ‘’urine’’ controleren, medicijnen klaar maken en kreeg ze een rondleiding door de praktijk. Ze was niet te lui om vragen te stellen. Irene wilde graag weten hoe oud dieren konden worden en of elke operatie van een dier ook altijd slaagde.  Als afsluiting kreeg ze een leuke goodiebag mee naar huis. Irene had voor de mensen van de praktijk een mooi cadeautje gemaakt.

wijnboerderij

Afbeelding
Toen we een keer in Groningen waren deden we een wijnboerderij aan. Je kon daar niet alleen lekkere dingen kopen, maar er waren ook leuke dingen te doen. Er was een wijnproeverij waar je leerde over hoe de wijn wordt gemaakt en we mochten daarna zelf proeven.  Er was ook een koffietafel. We kregen echt lekker eten en een kopje koffie. We aten heel veel met het uitzicht op een prachtige omgeving. Je kunt daar ook dineren met  heel veel verschillende soorten buffetten. Zo heb je het Keltisch buffet, de mogelijkheid om te gourmetten of om te barbecuen.

la place

Afbeelding
Vaak als we behoefte hebben aan ontspanning gaan we naar la Place in Oosterhout. Dat was vroeger een ac restaurant. We hebben daar vaak wat gedronken, gegeten en gesnuffeld in het winkeltje.  Maar nu is het een La place restaurant. Als even tot rust willen komen gaan we daar zitten voor een kop koffie,cappuccino en koffieboontjes. Wij eten daar een paar van op en de rest gaat mee naar huis. Carla gooit ze vaak in haar koffie en ik snoep ze gewoon op. Soms hebben ze kortingsbonnen. Daar moeten we nog een keer van gaan eten.

oop-ers die het verschil maken

Afbeelding
Oop -ers die het verschil maken is een facebookpagina.  Het is van Buro schoolwerk. Iedere dag worden er op deze pagina anekdotes,tips,programma's en vacatures gedeeld. Ik kijk heel vaak op deze pagina en ik steek er veel van op. Zo heb ik een keer een cursus gevolgd die daar op stond. 

muiderslot

Afbeelding
Op een mooie zondagmiddag kwamen we rond 12.30 aan bij het Muiderslot. We parkeerden in Muiden en liepen over de dijk naar het slot. Vanaf de kassa besloten we om eerst de tuinen te bezoeken: het zonnetje scheen.  Een deel van de tuin was in gebruik als schooltuin! Een stuk van de tuin was s het Warmoeshof, met groenten van vroeger. Ook was er een Kruidhof met allerlei kruiden. Daarnaast waren er bijzondere planten en bloemen te zien. Vervolgens wandelden we om het slot heen en toen was het tijd om het Muiderslot van binnen te bekijken! Bij de kassa kon je een speurtocht kopen. Dit is een set activiteitenkaarten in het thema ‘Ontdekken en doen’. Aan de hand van de kaarten denken kinderen over bepaalde onderwerpen na en ze kunnen dingen tekenen. Wij gingen hem uitproberen.Nog voordat we in het Muiderslot waren, hadden we de speurtocht opgelost. Bij de museumwinkel kreeg je een kleine beloning als je de speurtocht had opgelost. De bedoeling van een speurtocht is om de plaatjes in het kas

lopen met een schema

Afbeelding
Ik train technisch op Scorpio maar ik loop daarnaast ook nog hard. Dat doe ik met behulp van een schema. Als ik zelfstandig loop volg ik de 3 kilometer schema's. Die kan ik zeker aan en dan weet ik dat er niet zoveel kan gebeuren. Ik loop meestal van Scorpio naar Carla of van huis naar Den Hout of naar Hoge Zwaluwe. Het schema van morgen bijvoorbeeld is 35 minuten trainen. Ik begin met 9 minuten wandelen dan achtereenvolgens 2-6-4-6 minuten hard en dan 2minuten wandelen. Nu heb ik nog spierpijn maar dat kan ik eruit fietsen bij de fysiotherapeut de dag erop. Ik hoop dat ik sneller, slanker en zelfverzekerder door het lopen word. Fijn is het wel. 

zitles

Afbeelding
Als je paard wil leren rijden moet je eerst goed leren zitten. Een paard kan allerlei rare bewegingen maken en het is de bedoeling dat je op zijn rug blijft zitten. De zitles die ik kreeg zag er zo uit: Het paard liep aan de longeerlijn. Ik gebruikte geen teugels maar het paard had bijzetteugels.  Eerst droeg ik mijn beugels nog. Het paard stapte rond terwijl ik allerlei evenwichtsoefeningen deed.ik deed ze toen in draf.  Toen moesten mijn beugels uit en ging toen stappen draven en galopperen . Ik mocht het zadel vasthouden. Tot slot moest ik oefeningen met mijn benen doen. Draaien met mijn voeten, mijn knieën optrekken zodat ik leer om mijn evenwicht te bewaren.

paardrijden

Afbeelding
Deze blog gaat over paardrijden. Ik vertel een paar korte anekdotes. Mijn eerste pony die ik nog bij naar ken heette Huubke. Ik reed aan de longeerlijn, eerst met een deken en singel,later  een paar keer met zadel. Toen ik er met de singel op reed ging hij er super hard vandoor maar ik bleef zitten. Later reed ik er een keer in de les op. Jij kunt wel alleen zei de instructeur. Maar toen we in draf moesten bokte hij gigantisch. Een meisje kwam toegesneld en zij hielp mij terug in het zadel. Ik was niet gevallen maar hing wel aan zijn nek.Later als volwassenen kwamen we elkaar weer tegen in de workshop and van Adjan Emmen. Ik heb op de Oosterhoutse manege springles gehad . Mijn paard heette Rockey, een draver die goed kon springen als hij zin had. In totaal ben ik er op de bouwberg 4x afgevallen en op de Oosterhoutse manege ook 4 keer. Ik rijd ongeveer 45 jaar paard. Ik ging er iedere keer weer op want anders durf je niet meer. Ik koop mijn paarden spullen meesta

de Kaaienloop

Afbeelding
Ik heb een stevige blessure gehad. Ik had al mijn elkelbanden zwaar gekneusd en kon in april pas weer gaan trainen. Nu heb ik inmiddels trainingsschema waar ik me aan houd en dat gaat goed. Afgelopen zaterdag ging ik de uitdaging van de Kaaienloop aan. Het was niet gemakkelijk maar ik had me goed voorbereid. Ik had met het lopen wel wat pijntjes maar niet op de plek van mijn blessure. Gewoon spierpijn. Maar ik ging meedoen. Met muziek op deze keer. Mijn doel was 5 kilometer in drie kwartier te lopen. En het lukte. Maar ik heb niet alles gegeven. Ik was nog te bang voor een blessure. Dus heb ik het op mijn gemak gedaan. Hèt eerste rondje ging perfect. Het tweede rondje minder maar het was fijn om weer een vijf kilometer te lopen. Over een paar weer.

Apenheul

Afbeelding
Apenheul is een park met heel veel apen. Er zijn delen van het park dat ze loslopen. Daar heb je aapvrije tassen die je kunt huren en dat is nodig ook, de apen stelen alles wat ze te pakken kunnen krijgen. Een kind liep met een lolly maar er was een aapje die hem zo afpakte..zo doen ze dat ook met mobieltjes zag ik.  Er waren ook andere stukken met andere apen. Er was daar ook veel over te lezen. We hebben ergens nog een lekker frietje gegeten.  De medewerkers waren erg enthousiast. Alle speelmogelijkheden, info én educatie materiaal voor de kinderen was zeer uitgebreid. Het park was zeer mooi en divers aangelegd en de dieren waren erg goed verzorgd. Wij hebben erg genoten .

Mariënburg beesd

Afbeelding
Na een lange autorit besloten we  de kortste wandeling te lopen: de Stapelroute. Allereerst parkeerden we onze auto gratis bij de Stapelbakker. Hier  staan een paar foodtrucks die take away aanbieden, maar dat doen we wel na de wandeling Voor de start van de wandeling moesten we even een stukje teruglopen naar de slagbomen van de parkeerplaats, de straat oversteken en zo’n 100 meter lopen naar de poort van het landgoed. Daar starten verschillende wandelingen en was ook de Stapelroute aangegeven op een houten paaltje. De wandeling had de vorm van een rechthoek en is zo’n 2,5 kilometer lang. We startten in de bossen, liepen toen een stukje langs het water en een treinspoor en het laatste stukje liepen we over een verharde weg tussen de bomen. De wandeling op zich was niet heel spannend, maar door iedereen haalbaar. Onderweg kwamen we een keer een bankje tegen en aan het eind stonden een aantal picknicktafels in de berm tussen de

de Kalmthoutse heide

Afbeelding
We zijn een keer naar het grenspark de Kalmthoutse Heide geweest. We liepen de kikkerroute. Bij deze wandeling mag de hond ook mee. Je hebt hier een mooi uitzicht over de natte hooilanden van de Noordpolder en de steilrand van de Brabantse Wal, een plotselinge overgang van de hoger gelegen zandgrond naar de lager gelegen polders, ontstaan door erosie door de zee. In het voorjaar stikt het er van de kieviten en grutto’s. Soms zie je er een lepelaar rommelen. En je hoort veel kikkers. Je kunt er met een dieren en plantenkaart allerlei dieren en planten ontdekken. De rust van deze natuur vormt een bizar contrast met wat je aan de horizon ziet: de fabriekspijpen van de haven van Antwerpen.' Het is een mooi gebied en het leuke is: je kunt het gebied van vier verschillende kanten binnen en je hebt echt vier verschillende wandelingen.

facebookpagina voor oop en leraarondersteuners

Afbeelding
Ik ben onderwijsassistente en leraarondersteuner. Daar zijn op facebook allerlei pagina's voor  nu ben ik al lid van de pagina's  De onderwijssistenten Oop ers die het verschil maken  En ik heb lidmaatschap aangevraagd van de pagina oop en leeraar ondersteuners. De mensen op deze pagina's stellen vragen,delen vacatures en wisselen ideeën uit.  Altijd interessant om te lezen.

filmdiner

Afbeelding
Een tijd terug hebben we iets heel leuks gedaan. We zijn naar een filmdiner geweest. We hadden tickets gekocht en met die ticket konden we eerst naar een restaurant..wij hebben Australisch gegeten. Het eten is een combi van Engels en Amerikaans eten. Veel vlees in ieder geval.  Daarna gingen we naar Pathe om naar de film te gaan. Volgens mij was dat De Luizenmoeder.

bowlen

Afbeelding
Carla en ik houden van bowlen. Vooral in Breda. Maar bij Merlijn kun je ook goed bowlen. Wij vinden het een leuk spel en Carla isxsterk in haar armen. Met mij gaat het vooral in het begin goed. Daarna krijg ik last van mijn armen en dan gaat het bergafwaarts met mijn bowlprestaties. Ik vind dat niet erg want we zijn er even mee weg en hebben plezier.

leraarondersteuner bij variva

Afbeelding
In d e opleiding leraarondersteuner ga je een stapje verder dan in de opleiding Onderwijsassistent. Je krijgt veel onderwerpen die onmisbaar zijn in het werk van een leraarondersteuner. Veel vakken zijn hetzelfde  maar in deze opleiding ga je meer de diepte in. Je moet zelfstandig lessen kunnen voorbereiden, geven en evalueren. Ook een klassikale les. Daarnaast leer je je vaardigheden te verfijnen door feedback te verzamelen en op je eigen handelen te reflecteren. In de eerste module leer je dat  de leraar zes vormen heeft. Deze rollen zijn ook belangrijk voor een leraarondersteuner. Je gaat ook diep in op een goede samenwerking  in een team en je gaat  aan de slag met zelfreflectie, zelfobservatie en feedback geven en ontvangen. In de tweede module leer je hoe iemand leert en waarom leren voor sommige leerlingen anders verloopt of een uitdaging vormt. Je leert alles over leer en gedragsproblemen. In de derde module krijg je didactiek. Hier komen doelen, instruc