muiderslot

Op een mooie zondagmiddag kwamen we rond 12.30 aan bij het Muiderslot. We parkeerden in Muiden en liepen over de dijk naar het slot. Vanaf de kassa besloten we om eerst de tuinen te bezoeken: het zonnetje scheen.

 Een deel van de tuin was in gebruik als schooltuin! Een stuk van de tuin was s het Warmoeshof, met groenten van vroeger. Ook was er een Kruidhof met allerlei kruiden. Daarnaast waren er bijzondere planten en bloemen te zien.

Vervolgens wandelden we om het slot heen en toen was het tijd om het Muiderslot van binnen te bekijken!

Bij de kassa kon je een speurtocht kopen. Dit is een set activiteitenkaarten in het thema ‘Ontdekken en doen’. Aan de hand van de kaarten denken kinderen over bepaalde onderwerpen na en ze kunnen dingen tekenen.

Wij gingen hem uitproberen.Nog voordat we in het Muiderslot waren, hadden we de speurtocht opgelost. Bij de museumwinkel kreeg je een kleine beloning als je de speurtocht had opgelost. De bedoeling van een speurtocht is om de plaatjes in het kasteel te zoeken.


Door het Muiderslot zijn twee routes uitgezet: de ridderroute en de torenroute. Bij de balie haalden we een audiotour op, zodat we het een en ander meekrijgen over de geschiedenis van het slot.  We liepen van kamer naar kamer en hoorden zo allerlei informatie over het Kasteel 

Wij begonnen met de ridderroute. Deze startte met het beklimmen van de hoogste toren van het Muiderslot via een wenteltrap. Vervolgens daalde je langzaam af, via allerlei kamers.

Een van de kamers die wij bijzonder leuk vonden is de spelletjeskamer, met Oud-Hollandse spelletjes als sjoelen. We waren hier een hele tijd omdat ieder spelletje geprobeerd moet worden.
Toen we verder afdaalden kwamen we in prachtige kamers waarin we zagen hoe het leven vroeger was. De rijkdom spatte er vanaf! Heel erg mooi om te zien!
Daarna vervolgden we onze dag in het Muiderslot met  het volgen van de Torenroute. We gingen trap op, trap af: alleen dat al was bijzonder aan dit uitje. We kwamen in een aantal kamers terecht. Zo was er een spelletje waarbij je stenen kon gooien naar indringers.
Ook kwamen we terecht in een grote kamer waarin je je kon verkleden als ridder en je kon oefenen met schieten: een groot succes! Het valt op hoeveel toffe activiteiten er zijn onderweg.
Aan het eind van ons bezoek (of  ook al aan het begin) kon je terecht in het café. Hier waren dranken, taarten en enkele broodjes te koop

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag