leraarondersteuner bij variva

In d e opleiding leraarondersteuner ga je een stapje verder dan in de opleiding Onderwijsassistent. Je krijgt veel onderwerpen die onmisbaar zijn in het werk van een leraarondersteuner. Veel vakken zijn hetzelfde  maar in deze opleiding ga je meer de diepte in. Je moet zelfstandig lessen kunnen voorbereiden, geven en evalueren. Ook een klassikale les. Daarnaast leer je je vaardigheden te verfijnen door feedback te verzamelen en op je eigen handelen te reflecteren.


In de eerste module leer je dat  de leraar zes vormen heeft. Deze rollen zijn ook belangrijk voor een leraarondersteuner. Je gaat ook diep in op een goede samenwerking  in een team en je gaat  aan de slag met zelfreflectie, zelfobservatie en feedback geven en ontvangen.

In de tweede module leer je hoe iemand leert en waarom leren voor sommige leerlingen anders verloopt of een uitdaging vormt. Je leert alles over leer en gedragsproblemen.


In de derde module krijg je didactiek. Hier komen doelen, instructiemodellen, doorlopende leerlijnen, werkvormen en (digitale) leermiddelen, de taxonomie van Bloom en groepsdynamiek aan bod.

De vierde module gaat over differentiatie en hoe je dit kunt toepassen in de praktijk.



Je kunt kiezen tussen het  basisonderwijs en het  voortgezet onderwijs.
 Bij de specialisatie PO krijg je klassenmanagement in het PO en vakdidactiek van  taal, rekenen en zaakvakken.

 En in de specialisatie VO leer je alles over de puber & adolescent, klassenmanagement in het VO en leerlingbegeleiding.

Elke module sluit je af met een eindopdracht. Dit kan het geven van een les, het verzamelen van feedback en het schrijven van een reflectieverslag zijn, het maken van een kennistoets of bijvoorbeeld het vormgeven van een passende begeleiding aan een leerling. Aan het einde van elke module wordt de eindopdracht uitgelegd en kun je de opdracht inleveren. De docent kijkt de opdracht na en geeft je feedback. Als je een onvoldoende hebt pas je de opdracht aan op basis van de verkregen feedback.


Er zijn ook keuzevakken:

Interessante zijn 

Jeugd en opvoedhulp

Diversiteit

Voorbereiding hbo

Expressief talent

Gezonde leefstijl

Diversiteit 

Als je dat erbij doet ben je breed opgeleid.


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag