Mariënburg beesd

Na een lange autorit besloten we  de kortste wandeling te lopen: de Stapelroute.
Allereerst parkeerden we onze auto gratis bij de Stapelbakker. Hier  staan een paar foodtrucks die take away aanbieden, maar dat doen we wel na de wandeling
Voor de start van de wandeling moesten we even een stukje teruglopen naar de slagbomen van de parkeerplaats, de straat oversteken en zo’n 100 meter lopen naar de poort van het landgoed. Daar starten verschillende wandelingen en was ook de Stapelroute aangegeven op een houten paaltje.

De wandeling had de vorm van een rechthoek en is zo’n 2,5 kilometer lang. We startten in de bossen, liepen toen een stukje langs het water en een treinspoor en het laatste stukje liepen we over een verharde weg tussen de bomen. De wandeling op zich was niet heel spannend, maar door iedereen haalbaar.


Onderweg kwamen we een keer een bankje tegen en aan het eind stonden een aantal picknicktafels in de berm tussen de bomen.

Omdat de wandeling eindigde op een parkeerplaats, was s het aan het einde even uitkijken voor langsrijdende auto’s en fietsers. Verder was de route erg rustig.

Na de wandeling liepen we weer terug naar de parkeerplaats van de Stapelbakker. Daar was een speeltuin met een glijbaan. Er was een grasveld met een aantal speeltoestellen, zoals een glijbaan, klimrek en schommels.

Carla en ik hadden ons ondertussen verheugd op iets lekkers van de horeca. Op het terrein vonen we in de boerderij pannenkoekenhuis de Stapelbakker met een groot zonnig terras. 


In de zogenaamde “oude vloedschuur” is restaurant Proeflokaal Marie gevestigd.


Als je wil picknicken heb je  het borrelkrat met Landgoedsap, allerlei brood en toast met smeersels en beleg. Ook zijn er seizoensgebonden pakketten: in de zomer kun je kiezen voor de lente & zomer picknickmand met  wraps, quiche, fruit, taart en Landgoedsap. In de winter is er een winterse knapzak met  erwtensoep, quiche, apfelstrüdel en glühwein.





Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag