Posts

Posts uit maart, 2021 tonen

mijn weg naar onderwijsassistente

Afbeelding
Ik  heb veel opleidingen gevolgd. Eerst MDGO AW en na dit diploma heb ik even gekrken of de zorg iets voor mij was. Maar via mijn oppasgezin kwam ik weer terug bij het onderwijs.  Het voelde als thuiskomen.Ik begon als conciërge. Toen ik die baan had werd mij geadviseerd om als klasseassistente te werken. Ik deed een snuffelstage bij de Lage Weide. De opleiding SPW 3 assistente onderwijs heb ik op het Baronie college gevolgd. Ik vond het pittig. Mijn stage liep ik op  de Stuifhoek. Na mijn opleiding ging ik eerst werken op de Wisselaar en later begon ik op De Hoge Waai. Hier werk ik nog steeds. Ik heb de opleiding onderwijsassistente niveau 4 gedaan en een paar jaar later deed ik mee aan de pilot leraarondersteuner. Die slaagde dus ik ging de opleiding doen. Ik slaagde hiervoor met hoge cijfers.  Het is sinds 2019 een 2 jarige hbo opleiding waarvoor je een diploma kunt krijgen. Je kunt hen klassikaat en online volgen. Je kunt na onderwijsassistente ook opleidingen rt volgen

bibian mentel

Afbeelding
30 maart en bijna 24 graden. En Nederland heeft verdriet. De snowboardster Bibian Mentel is gisteravond overleden. Ze is 48 jaar geworden. Ze is overleden aan kanker. De ziekte is te vaak bij haar teruggekomen. Een paar weken kreeg ze te horen dat ze uitbehandeld was. Vorige week heeft ze nog een sportveldje geopend. Maar gisteren is ze overleden. Ze heeft veel mensen geinspireerd door haar vechtlust en positiviteit.  De hemel heeft er een grote ster bij.

thee zetten

Afbeelding
Van beroep ben ik onderwijsassistente. Ik geef extra hulp in verschillende groepen. Tijdelijk zet ik ook thee en neem ik de telefoon aan. Dat is echt leuk werk.Als de collega's van huis afkomen of ze hebben een ochtend gewerkt lusten ze wel een kopje thee. Dan zeggen ze allerlei dingen zoals: Daarvoor kom ik graag vroeg mijn bed uit!

jeugd ehbo

Afbeelding
Waarom EHBO-lessen op school verplicht moeten zijn Arts Bernard Leenstra pleit in  de Volkskrant  hoe belangrijk het is als kinderen weten wat ze moeten doen als iemand bijvoorbeeld flauw valt of een hartstilstand heeft. Samen met het Rode Kruis startte hij een tijd terug een een petitie om het onderwerp in de Tweede Kamer op de agenda te zetten. De vraag of je dit aan pubers zou moeten leren viel al snel. Kunnen pubers adequaat handelen in zulke gevallen? Kunnen ze wel ingrijpen bij levensbedreigende situaties?  Ik vroeg mijn oppaskinderen wat zij zouden doen. Dat stel ze weten hoe ze moeten reanimeren of ze dan bovenop een slachtoffer zouden duiken om dat toe te passen. Ze dachten allemaal dat ze dat wel zouden doen. Maar geen mond-op-mondbeademing, hoor, roepen ze, want dat is goor. EHBO op dinsdagavond Toen ik de opleiding fysiotherapeutassistente deed heb ik mijn EHBO-diploma gehaald.Tien dinsdagavonden lang ging ik naar de Ligne voor de lessen en sloot ik deze af met

de tuin

Afbeelding
Vandaag was een drukke dag want Carla ging haar tuin laten snoeien. Om 1 uur kwamen Carolien en Chris met Titus de tuin snoeien.  Gelukkig was het toen droog. Het had de hele ochtend hard gewaaid en gehageld, het leek wel herfst. Maar in de middag ging het zonnetje schijnen dus kon het toch doorgaan.Er werd een paar uur hard gewerkt maar toen was alles gesnoeid en naar de milieustraat gebracht.  Die avond zou ik koken maar het was al laat en ik had stam dus we hebben een frietje gehaald. Die avond heb ik met de stam een escaperoom  gedaan. We hadden net niet gewonnen. Het waren pittige puzzels. Na de stam heb ik nog naar INXS gekeken, daar was ik vroeger fan van.  Dit weekend begint de formule 1 en ik ga dit jaar weer genieten.

andijviepannekoek met katespek en stroop

Afbeelding
Na 2 muziekblogs heb ik weer een kookblog. Deze keer heb ik een pannenkoeken gebakken met andijvie erin. Dit had ik allemaal nodig: ik ben begonnen met de andijvie te roerbakken met knoflook. Toen de andijvie geslonken was ging ik hem goed uitpersen. Toen heb ik het beslag gemaakt volgens de aanwijzingen op het pak. Toen moest de andijvie door het beslag. . Toen ben ik de pannenkoeken gaan bakken . Op iedere pannenkoek legde ik 2 plakjes katenspek. Zo bakte ik een stapel pannekoeken.

Ekseption

Afbeelding
  ik heb een paar jaar de merchandise gedaan voor  The Rock Files, een Progrockband. Een van de voorgangers is Ekseption Ekseption  was een Nederlandse  symfonische rockband  die vooral actief was in de  jaren 60  en70  van de 20e   eeuw . Ekseption had verscheidene hits  en won in 1970 eenEdisom . De groep werd vooral bekend vanwege zijn op klassieke wekken  geënte, vroeg-progressieve rock  met jazzimprovisaties . Het ontstaan Ekseption ontstond in 1967 uit het Haarlemse  schoolbandje  The Jokers , dat in 1958 was opgericht door Hans   Alla  (bas), Rob Alla  (gitaar ),Rein van den Broek  (trompet  flugelhorn ,saxofoon ), Tim Griek  (drums ) en Huib van Kampen  (gitaar/saxofoon). In het eerste jaar speelden ook Ton Heijdendijk  (saxofoon) en Hans   Timmer  (orgel ) mee. De groep speelde voornamelijk covers  van rhytm &blues -, jazz- en popnummers . In 1965 veranderden  The Jokers  hun naam in  Incrowd , maar door het succes van een andere gelijknamige Nederlandse groep moesten ze w

blood sweat and tears

Afbeelding
Een goed album is Blood Sweat and Tears van Blood  sweat annd tears Blood, Sweat & Tears   is een toonaangevende  crossoverband , die bekendstaat om het combineren van  jazzmuziek   met  psychidelische  rock  uit de  jaren 60   Blood, Sweat & Tears werd opgericht in  1967   in  New York   door  Al Kooper,  Jim   Fielder  Fred Lipsius ,  Randy Brecker ,  Jerry Weiss  Dick Halligan ,  Steve  Katz   en  Bobby Colombi . Het debuutoptreden in   Cafe au Gogo   was al direct een groot succes, omdat het publiek onder de indruk was van de verschillende muziekstijlen die de band kon combineren. De groep was vernoemd naar het gelijknamige album van  Johnny Cash   uit  1963 . Nadat de band een platencontract had gekregen bij  Columbia Records  kwam hun eerste album uit:  Child Is Father to the Man  (1968). Dit album lag ongekend goed bij critici, maar werd maar matig populair, omdat er nauwelijks pop georiënteerde nummers op stonden. Mede door de tegenvallende verkoopcijfers be

knutsel je lockdownvriendje

Afbeelding
In de lockdown zijn veel kinderen toch wel eenzaam. Zeker toen de scholen ook nog dicht waren. Ze missen hun vriendjes op school en als ze aan een binnensport doen kunnen ze daar ook niet heen. En de lockdown is nog steeds niet voorbij. Dan kun je een ludieke activiteit met de kinderen doen: je vriendje knutselen. Je mag alle materialen gebruiken. Je kunt het van klei maken maar ook van karton, kosteloos materiaal etc. Je kunt het ook haken. Hieronder een paar voorbeelden van internet.

versoepelingen?

Afbeelding
Als ik dit schrijf is het een dag voor de nieuwe persconferentie. Mark Rutte en Hugo de Jonge hadden gezegd dat de terrassen en de hogescholen onder voorwaarden open mochten als de cijfers het toe zouden laten. Maar sinds 4 dagen stijgen de cijfers schrikbarend naar ruim boven de 7000 besmettingen per dag en weten we nog niet wat er gaat gebeuren. Ik vind het ook spannend rond de scholen. Je hoort iedere dag wel dat er een klas of een hele  school dicht gaat. Ik zit met angst en beven af te wachten wanneer wij aan de beurt zijn. Maar het einde is nu echt in zicht. Als de 60 + ers zijn ingeënt is het ergste echt voorbij maar het is nog even doorbijten. Ik heb vandaag gewerkt en Chateau Meiland gekeken een hilarisch programma. Ik ben wel blij dat het mijn buren niet zijn. Dadeliik ga ik lekker slapen want om half 8 moet ik weer op school zijn.

you know- I'm no good

Afbeelding
Ik ga vandaag schrijven over een van de allermooiste nummers allertijden: You know I'm no good van Amy Whinehouse. Ik speel het ook met Uphill. You Know I'm No Good is een nummer van  Amy Winehouse . Ze komt uit Engeland.Het nummer staat op haar album  Back to Black  uit 2006. In januari 2007 werd het nummer uitgebracht als de tweede single van het album. In de videoclip van "You Know I'm No Good", zingt Winehouse het nummer op verschillende plaatsen, waaronder een bar, een slaapkamer en een badkuip. De video is gaat over de relatie van het karakter van Winehouse met het mannelijke karakter. Er werden twee andere versies van "You Know I'm No Good" gemaakt waar  Wu-Tang Clan -lid  Ghostface Killah  op te horen is. De eerste versie, met een couplet van Ghostface, verscheen op een heruitgave van het album  Back to Black , terwijl een tweede versie met meer coupletten van Ghostface verscheen op diens album  More Fish .

mijn eerste 10 kilometer

Afbeelding
Een half jaar na die wedstrijd in Raamsdonksveer was de Singelloop. Ik had goed getraind en ik was klaar voor de 10 kilometer.  De dag vam tevoren gingen we het startnummer ophalen. Im ben die avond vroeg gaan slapen want ik was er niet gerust op.Zou ik het wel halen?. Na ee kop koffie en een goede warming up ging ik van start. Ik besloot rustig te beginnen. Ik kwam een mevrouw tegen met wie ik samen liep. Zij kon na 4 kolometer niet meer en ze stapte uit..ik liep wel door en ik kon wat beter doorlopen. Maar het was ver en omdat ik de route niet kende was het extra zwaar. Maar ik kon op mijn tempo goed doorlopen en na ingeveer een uur kwam de Haltstraat in zicht en ik kwam tien minuten later over de streep. De opluchting wss enorm. Ik was zo blij dat ik het gehaald had!  We zijn koffie gaan drinken bij Margreet die een cafeetje had in het centrum van Breda. Zij had daar al gehoord dat ik de 10 kilometer had gehaald en ze wilde er alles over weten. Ern erg aardig

koningsloop 2015

Afbeelding
Een jaar na mijn comeback in de atletiek wereld ging ik een 5 kilometer lopen tijdens de koningsloop in Raamsdonksveer. Mijn inzet was 30 minuten, dan zou ik de 10 kilometer mogen lopen.  Bij het inschrijven draaide de barkeeper muziek van Golden Earring. Ik mocht een nummer kiezen en dat werd Hold Me Now. Daarna was het tijd om op te warmen en naar de start te gaan. Het regende een beetje maar dat is goed loopweer. Het ging goed. Ik liep de eerste ronde net onder de 15 minuten. Ik besloot hetzefde tempo te lopen. Maar toen ik het park uitkwam had ik nog energie over en trok een eindsprint. Ik keek op de klok en zag de tijd op 28 springen. Bij 28.42 kwam ik over de finish.  Ik was moe en tevreden . Later hoorde ik dat dit de snelste 5 km in mijn klasse was. Voor mij was belangrijk dat ik lekker gelopen had en dat ik mocht trainen voor de 10 kilometer.

verkiezingen

Afbeelding
Als ik dit schrijf is het de Day After. De dag na de verkiezingen. Deze verkiezingen waren spannend en interessant. Er waren een aantal nieuwe partijen en nieuwe lijstrekkers. En interessante debatten.  Ik ben ook coronaproof gaan stemmen bij de Albert Heijn. Daarna zijn we naar Midzuid gegaan waar Carla ging stemmen. De uitslag had slechter gekund vond ik. Ik ga de formatie ook volgen. Ik vond politiek erg interessant. Ik heb een nieuwe favoriete politieke partij gezien. Ik heb deze dag weer een drukke dag gehad op mijn werk maar eigenlijk vind ik dat niet zo erg. Dan vliegt de tijd. Als alles af komt is het helemaal fijn.  Vanavond heb ik weer kippepindasoep gekookt. Ik zou weer gaan paardrijden maar dat lukte vanavond niet. In plaats daarvan heb ik rust gehouden en naar Chatrau Meiland gekeken. Hysterisch kan die man zijn. Wij vinden het wel grappig, even een uurtje lachen. Hierna ben ik mijn bed weer gaan opzoeken.