you know- I'm no good

Ik ga vandaag schrijven over een van de allermooiste nummers allertijden: You know I'm no good van Amy Whinehouse.
Ik speel het ook met Uphill.
You Know I'm No Good is een nummer van Amy Winehouse. Ze komt uit Engeland.Het nummer staat op haar album Back to Black uit 2006. In januari 2007 werd het nummer uitgebracht als de tweede single van het album.

In de videoclip van "You Know I'm No Good", zingt Winehouse het nummer op verschillende plaatsen, waaronder een bar, een slaapkamer en een badkuip. De video is gaat over de relatie van het karakter van Winehouse met het mannelijke karakter.


Er werden twee andere versies van "You Know I'm No Good" gemaakt waar Wu-Tang Clan-lid Ghostface Killah op te horen is. De eerste versie, met een couplet van Ghostface, verscheen op een heruitgave van het album Back to Black, terwijl een tweede versie met meer coupletten van Ghostface verscheen op diens album More Fish.

"You Know I'm No Good" werd een wereldwijde hit, maar Rehab kwam hoger in de charts. In het Groot Brittanie kwam het nummer de achttiende plaats, terwijl het in de Benelux de hitlijsten niet binnenkwam. Toen Amy Whinehouse overleed op 23 juli 2011 kwam het nummer op 27 in de top 100. In de Verenigde Staten werd het nummer in februari 2008 opnieuw uitgebracht na een optreden van Winehouse tijdens de Grammy Awards van dat jaar, waarbij zij het nummer vanuit Londen via satelliet ten gehore bracht.

Het nummer is gebruikt als openingsnummer van het eerste seizoen van de televisieseries Mad Men en Secret Diary of a Call Girl. Tevens is het nummer gebruikt in de documentaire Amy over het leven van Winehouse uit 2015, waarin zij het zingt in het televisieprogramma 45th at Night.


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag