Posts

Posts uit juni, 2023 tonen

paleis het loo

Afbeelding
We waren in paleis het Loo geweest. Het paleis is pas vernieuwd De nieuwe ondergrondse entree was een fraai hoogstandje van hedendaagse bouwtechniek.  Het had wel wat weinig kleur. De uitleg over de verbouwing was heel iteressant. Het uitzicht  op het dak van het Paleis over de tuinen was fenomenaal.  We konden alleen de weg niet vinden. De pijlen waren erg onduidelijk.  Sommige vertrekken waren leeg.   De overgangen van houte vloer naar vloerbedekking waren erg mooi. Dan de tuin. Dat is een echt plaatje. Ook de stallen met koetsen en automobielen van de Koninklijke Familie waren prachtig. Het personeel was heel aardig. Toen we dit gezien hadden gingen we wat drinken en toen gingen we naar huis.

de bellinga's

Afbeelding
Op you tube volg ik series vaak vlogs over het wel en wee van een gezin. Zo ook de Bellinga's. Die zijn eigenlijk met de gezinsvlogs begonnen.  Eerst waren het filmpjes van over gezondheidstips maar het gezin was zo leuk dat daar de focus op werd gelegd. Ieder dag komt er een vlog en door de merchandise en liedjes verdiende het gezin goud geld.  Ze zijn van een rijtjeshuis verkast naar en riante villa in Raalte. De oudste kinderen hebben al rollen in films te pakken. Dit jaar is er een bioscoopfilm uitgekomen. De bellinga's  op stelten. In deze film wil de familie op vakantie maar dat loopt niet helemaal volgens plan. De catchy liedjes staan ook op spotyfy

kerstontbijt en sneeuwpopaankleedestafette in de zomer

Afbeelding
De kinderen hadden vakantie en wilden uitslapen. Ze lagen nog in bed toen ik kwam. Ik besloot een ontbijtje klaar te maken zoals een kerstontbijt. Ik  had nog kersthagel en kerstkransjes die nog goed waren. Ik ging de broodjes bakken,maakte verse jus d' orange uitpersen en de tafel gezellig dekken met kaarsjes. Ik zette kerstmuziek op en daar kwamen de eerste naar beneden.  Het klinkt allemaal een beetje gek maar de kinderen wilden dit een keer. Toen iedereen beneden was las ik het kerstverhaal voor. Toen gingen we met zijn allen lekker eten. Na het eten wilden ze het meisje met de zwavelstokjes nog horen. Toen zette in a Christmas carol op terwijl ik opruimde. In de middag deden we de sneeuwpopaankleedestafette. De kinderen gooiden in de beurt met de dobbelsteen. Als iemand zes gooide moest hij  vliegensvlug een witte broek,trui aantrekken,de hoed opzetten.een sjaal omdoen de wortelneus opzetten en ijs gaan eten. Het spel was afgelopen toen het ijs weg was.

salades

Afbeelding
 Soms aan het einde van het schooljaar is het heel erg druk. Invallen, werk afronden grote wedstrijden zoals NK's en eindoptredens van mijn bandjes. Verder  had ik de  laatste tijd veel last van hooikoorts en daar word je moe van. Ook was het  afgelopen bloedheet , het was boven de 30 graden. Vandaag heb ik heel veel achterstallig werk ingehaald en ingevallen.  Ook hen ik huishoudelijk werk ingehaald. Ik moest   binnen nat afdoen en ik heb de ramen buiten gezeemd. Dat was van vorige week blijven liggen vanwege de hitte. Ik heb gisteren niet gekookt maar gewoon lekkere kip/appel salade gekocht.  Na het eten ben ik nog gaan trainen. Ik deed  4x3 met  2 minuten pauze. Toen ging ik nog naar de jazzworkshop. Na de  jazz workshop las ik nog over de praktjk  van ondernemend gedrag. Moet ik  bij MidZuid zijn denk ik.  Moe van deze drukke dag  rolde ik in mijn bed.

weer een middagje in oosterhout

Afbeelding
 Het  was hard nodig dat ik boodschappen ging doen in de  stad want ik had een nieuwe jas nodig. En ik heb er een gebonden. Een hele mooie oranje/bruine jas voor her  voorjaar en het najaar in ieder geval  als het  tussen de 15 en de 20 graden buiten is. We gingen nog naar de HEMA om bij de struktuurspullen te kijken voor mijn collega. Ik heb nog een agenda  voor volgend jaar gekocht, een formule 1 agenda. in de agenda staat heel veel info over alles wat met de formule 1 te maken heeft. Ik vind dat heel leuk en interessant. We liepen naar de schoenenzaak maar die ws weg, jammer want het  zijn aardige mensen en de schoenen zaten fijn. Toen liepen we door naar de sportzaak want ik wilde een nieuwe knieband want tegenwoordig ren ik ook zelfstandig 's avonds als ik zin heb en dan heb ik goede ondersteuning  nodig. Toen was het tijd om wat te gaan drinken bij Mad hat. Dat is een zaakje waar vrienden van mij  vaak komen. ik nam een koffie en Carla een cappuccino.

wandeling vanaf Purmerend via broek en waterland

Afbeelding
We liepen deze keer een mooie route die loopt van het station van Purmerend naar het Centraal Station in Amsterdam. Danny de Munck komt er vandaan.Je kon er met de trein komen De route begint in Purmerend. Dan kopen we naar  Ilpendam en via Broek in Waterland en Zunderdorp wandelden we  naar Amsterdam. Het laatste stukje liepen we langs het IJ in Amsterdam en we gingen met de pont over naar het CS van Amsterdam. Onderweg liepen we een stukje van de  Badkuiproute  door weilanden heen naar Broek in Waterland loopt.

de koninklijke serre in Brussel

Afbeelding
Om 09.00 uur zijn wij richting het Hallerbos te Halle gegaan,  waar het bos lila/paars gekleurd is met de weelderig bloeiende bos-hyacinten.   De geur is heerlijk.   Van heinde en ver komen er in deze korte bloeiperiode mensen naar dit werkelijk schitterende natuur tafereel kijken.   Om een indruk te geven: zondag 19 april werd dit “natuur wonder” door   30.000 mensen bezocht. Ook het bos is zonder meer mooi en uniek.   Na een stevige wandeling door dit kleurige bosgebied dronken we  eindelijk ons welverdiende kopje koffie.    Via een andere route door het bos zijn we teruggelopen naar de auto  en  op weg naar De Koninklijke Serres te Laken.   Na uiteindelijk een parkeerplaatsje gevonden te hebben op weg  naar het woonpaleis van de Koninklijke Belgische familie.    Door een gedeelte van de gevarieerde kasteeltuin qua beplanting, bloeiende bomen, planten en bloemen werden we  naar de Koninklijke Serres gestuurd.  In één woord: prachtig.De constructie

weekendje maastricht

Afbeelding
 We zijn  een keer op vakantie geweest bij  Maastricht. De eerste dag  hebben we geshot. We begonnen in het  centrum. Daar waren allerlei grote zaken zoals de esprit en de Sting. Het  bijzonderste was die kerk die omgebouwd was tot een boekwinkel. Natuurlijk heb ik daar een boek gekocht. We staken de  brug over en kwamen in het stokstraat kwartier.  Dat is een wijk met kleine boetiekjes maar  heel erg duur. Dus  rondkijken was heel leuk maar kopen was er hier niet bij. Hierna gingen we lunchen in een bistro: Bufkes mosae  forum. Toen gingen we naar het noorden van Maastricht want daar was een grote  vintage markt. we zijn ook nog een kustmuseumpje in geweest en we hebben nog winkeltjes gekeken.  We gingen daar eten en toen na het eten gingen we naar het  Jekerkwartier waar we  naar bandjes  gingen luisteren en  en wat drinken. Het  Jekerkwartier was ook in Maastrichtcentrum We sliepen en een Fletscherhotel waar we alleen ontbeten.  We hebben de tweed

pleinspelletjes

Afbeelding
   spelletje 2: oversteken Per team heb je  vijf kinderen. Je hebt een hoepel meer dan er kinderen zijn.  die hoepels leg je op een rij achter elkaar. De kinderen lopen om de beurt door tot de verste hoepel. het  eerst kind in de verste de tweede  in de hoepel erachter enzovoorts. De achterste hoepel wordt opgepakt en naar voren doorgegeven. dan gaar het treintje een hoepel naar voren. Het  groepje dat het eerste aan de overkant is heeft gewonnen. spel 2 hoepelen de kinderen staan in een kring en houden  elkaars hand vast. Een heeft een hoepel om zijn arm. De kinderen kruipen om de beurt door de hoepel zonder de handen los te laten. Gaat de hoepel de kring rond? spel 3  de groeiende tikploeg Een kind si de tikker. Hij heeft een lintje of iets leuks bijvoorbeeld een feestmuts. Als hij een kind heeft getikt wordt  dat  kind ook tikker. Dat  gaat net zo lang door totdat er maar een tikker over is.

de tuin

Afbeelding
 Het gezin waar ik oppas heeft een riante verbouwde boerderij met een tuin. Het was vroeger een manege. In de  voormalige longeerring staat een trampoline.  Daar kunnen ze heerlijk op springen. Waar de buitenrijbak was  staan speeltuintoestelletjes zoals een schommel, een glijbaan en speelhuisjes.. Rondom de schuur kunnen ze ook nog lekker fietsen en rolschaatsen want het is  helemaal betegeld.  Overal staan banken tuinsetjes waar je  lekker kunt zitten. Dan  zijn er nog twee dingen waarvoor een vergunning nodig was. Waar de mestput was  is een stookplaats gemaakt waar het  gezin een soort van kampvuur kan maken..  En op de plek van de stapmolen staat nu een hottub.  Er is een groot stuk  weiland waar de kinderen kunnen spelen. Dan is er nog een stukje wei waar de paardjes lopen. Daarnaast is een bakje waar de kinderen kunnen paardrijden. Verder is er op  het stuk wei een moestuintje gemaakt en er lopen diertjes zoals kippen en geitjes.

bloesemtocht

Afbeelding
In april is er ieder jaar een bloesemtocht. Wij deden ook een keer mee. We vertrokken bij de veiling in Geldermalsen en liepen 8 kilometer. . Wij liepen deze wandeling,  in een paar uurtjes. Omdat we van ver moesten komen, besloten we om er een compleet dagje uit van te maken. Er was op een aantal plekken langs de route horeca, zoals vlak voor de Appeldijk, bij een boerderij zo’n 50 meter naar rechts. Hier aten we heerlijke, verse appeltaart met uitzicht op de bloesem vanaf het overdekte terras.  Kom je hier aan het eind van de zomer, dan mis je de bloesem, maar mag je zelf je eigen fruit plukken in de boomgaard.

broodje sate

Afbeelding
Vandaag heb ik echt veel gegeten bij Magic bites dus morgen doen we zeker rustig aan. We eten een broodje sate. Je hebt nodig: Een ui die ik eerst snipper Olie Rode paprika die ik in stukjes snijd Kip sate salade Bosuitje die ik in ringetjes snijd  Kaiser broodjes Tauge Eerst fruit ik de ui Dan gooi ik de paprika erbij Dan doe ik de salade en bosui erdoor Ik snijd de broodjes open Ik doe eerst de tauge op de broodjes en dan de salade Smullen maar!

fietsvierdaagse

Afbeelding
 Ik zou wel een keer  een fietsvakantie willen doen.  Je  hebt er bijvoorbeeld een in Zeeland De eerste dag van die vakantie kom je aan in Middelburg. Je kunt fietsen huren maar wij proberen op een of andere manier onze eigen fietsen daar te krijgen anders is een  gazelle e bike ook een optie.  We gaan natuurlijk die eerste  dag Middelburg verkennen want  dat is een prachtig historische stad. We slapen in Middelburg en we bestellen een lunchpakket om de dag door te komen. We kunnen in het  hotel avondeten en ontbijten. De tweede dag   fietsen we vanuit Middelburg door Walcheren naar Schouwen-Duiveland. Via Westkapelle en Domburg rijden we naar de Oosterscheldekering, een machtig onderdeel van de Deltawerken. We zouden kunnen aanleggen bij Neeltje Jans om er nog eens rond te kijken. Onderweg zijn we ook door stille duinlandschappen en dichte loofbossen gefietst. Ik weet  dat er een heerlijk cafe is bij de trappen en in het bos is een uitkijktoren. Ik ben er in mijn jeugd zo vaak geweest

rapporteren in het welzijnswerk

Afbeelding
 Je werkt vel samen met andere mensen om kinderen te begeleiden. Rapporteren is daarbij  belangrijk. Je  doet  door verslag uit  te brengen op papier maar je kunt dingen ook vertellen. Je hebt  verschillende doelgroepen voor wie je rapporteert. Intern rapporteren is verslag uitbrengen aan de collega's in dezelfde instelling. Op het  kinderdagverblijf rapporteer je  aan de collega's die op dezelfde groep staan. Extern rapporteren doe je  aan mensen die aan hertzelfde doel werkt maar niet in dezelfde instelling. Denk aan een groot overleg. Het  doel van  de rapportage bepaalt hoe je rapporteert. Je moet  voordat je begint dus eerst je doel bepalen. Vaak is dat informatieoverdracht. Zo kan het  team een goed beeld schetsen van het kind. Als je al veel weet weet je al een beetje hoe  je  dat kind gaat begeleiden. Informatieoverdracht is belangrijk om - betrokkenen te informeren. mensen die een kind intern en extern begeleiden hebben dezelfde informatie en  kunnen kde be

onk vught

Afbeelding
Op 4juni deed ik mee aan het onk atletiek voor aangepaste sporten. Ik deed mee aan de 1500 meter en de 800 meter. Ook deed ik mee aan de werpdriekamp.. Aan het begin van de dag moet je altijd lang wachten want je moet er anderhalf uur van te voren zijn. We dronken koffie en kletsen met andere atleten en trainers. Om 11 uur begonnen we met discus. Ik haalde net het podium niet. Toen ging ik eten en me voorbereiden op wat komen ging: de middellange afstanden. Ik had ook nog twee werpnummers.  Allereerst kogelstoten. Dat ging niet zo goed maar ik focuste op de 800 meter. Die was sneller dan in Apeldoorn en ik heb vooral genoten van de wedstrijd. Ik was wel moe en ik had geen zin meer in kogelstoten dus ik ben op n het bankje blijven zitten om bij te komen.  Een half uur later moest ik speerwerpen. Ik had die tijd ook de 1500 meter. Er stak een windje op wat ik wel erg lekker vond. Ik had het meteen niet zo warm meer. Ik liep die 1500 niet zo