fietsvierdaagse

 Ik zou wel een keer  een fietsvakantie willen doen. 

Je  hebt er bijvoorbeeld een in Zeeland



De eerste dag van die vakantie kom je aan in Middelburg. Je kunt fietsen huren maar wij proberen op een of andere manier onze eigen fietsen daar te krijgen anders is een  gazelle e bike ook een optie. We gaan natuurlijk die eerste  dag Middelburg verkennen want  dat is een prachtig historische stad. We slapen in Middelburg en we bestellen een lunchpakket om de dag door te komen. We kunnen in het  hotel avondeten en ontbijten.



De tweede dag  fietsen we vanuit Middelburg door Walcheren naar Schouwen-Duiveland. Via Westkapelle en Domburg rijden we naar de Oosterscheldekering, een machtig onderdeel van de Deltawerken. We zouden kunnen aanleggen bij Neeltje Jans om er nog eens rond te kijken. Onderweg zijn we ook door stille duinlandschappen en dichte loofbossen gefietst. Ik weet  dat er een heerlijk cafe is bij de trappen en in het bos is een uitkijktoren. Ik ben er in mijn jeugd zo vaak geweest. We slapen in  Burgh-Haamstede. Daar ontbijten we en  doen we ook het  diner. Op deze dag moeten we minstens 57 kilometer fietsen maar moet  lukken op onze e bike.



De derde dag gaan we naar het grootste Nationale Park van Nederland, het vogelrijke gebied van de Oosterschelde. We fietsen langs de Oosterschelde naar Zierikzee. Dan gaan we over de Zeelandbrug naar Noord-Beverland om verder te  fietsen naar Zuid-Beverland en dan naar Goes. Als  we daar toch zijn kunnen we meteen naar Bax shop, onze grootste snoepwinkel van Nederland. We slapen in Goes en eten en ontbijten daar ook. Op deze dag hebben we minstens 55 kilometer gefietst.



Vanuit Goes fietsen we door polders en over dijken naar het Veerse Meer. We bezoeken het stadje Veere met haar vele pakhuizen en oude straatjes. Tegenwoordig is Veere bekend om de vele watersportmogelijkheden. We kunnen nog even naar het  Veerse Meer gaan kijken. Hierna fietsen we  weer naar Middelburg en en gaan we weer naar huis.







4-daagse fietsvakantie Zeeland | ADE

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag