Posts

Posts uit september, 2023 tonen

voorbereiding van het EK

Afbeelding
Ik zit nu op het ek masters in Italië.  Allereerst was ik heel blij maar al snel besefte ik dat er wat geregeld moest worden. De vlucht en de verblijfplaats bijvoorbeeld.  En ik moest ineens veel oefenwedstrijden lopen. Mijn kleren moesten worden geregeld verzekeringen en ga zo maar door. Gelukkig kregen we na de eerste stress veel hulp en ineens was het allemaal geregeld. WeesIk was trouwens wel heel blij dat ik naar mijn werk was die eerste drie en een halve week. Ik had een vol rooster waar nieuwe uitdagingen inzaten waar ik me ik moest verdiepen.Nu ik op het ek de eerste wedstrijd had gelopen was ik wel opgelucht. Ik heb de spanning er een beetje afgelopen en langzaam kom ik tot rust. Want wat waren het gekke spannende weken!

sporttalent

Afbeelding
De kinderen hebben verschillende favoriete sporten. Lucia houdt helemaal niet van sport alleen een beetje van paardrijden maar Irene vindt atletiek leuk vooral het werpen.  Maar ze kan ook best hard lopen. De kinderen hadden twee vriendinnen op bezoek die turnen weer heel leuk vonden. Ze gingen deze keer laten zien waar ze goed in waren. En ze kwamen erachter: Als je ook de motivatie hebt lukt het beter.

strandwandeling Burg Haámstede

Afbeelding
We zijn op een mooie dag naar Haamstede gereden. Daar dronken we eerst koffie met aardbeien gebak met slagroom.toen gingen we wandelen. We gingen over de trap het strand op en we liepen een stuk over het strand. Na een tijdje kon je over een duin overgang het bos in.Toen we weer terug waren hadden we 8 kilometer gelopen.  We hebben bij terugkomst nog wat gedronken en we zijn nog langs de vuurtoren gereden. Je kunt er helaas niet meer in. We zijn nog een bord friet met kibbeling gaan eten en toen gingen we weer naar huis.

through the past

Afbeelding
Ik heb naar Through the past van de Rolling Stones geluisterd.Jumpin' Jack Flash, Let's Spend the Night Together, We Love You, Dandelion, Sittin' on a Fence en Honky Tonk Women verschenen voor deze 'verzamelaar' niet op elpee. In de Verenigde Staten kwam het wel uit.Het is natuurlijk een verzamelelpee  maar de slimste zet van de Stones ooit was deze nummers bij elkaar op een album te zetten . Nu, zoveel jaren later, zijn al die songs herkauwd op een heleboel verzamelaars zodat dit album een van de vele verzamelalbums is geworden . Maar uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste verzamelplaat van de Stones, alleen al om de hoes: de eerste oplage was een achthoek, openklapbaar, met een gedicht voor de overleden Brian Jones. Net als Big Hits  heeft deze tweede Big Hits compilatie een rerelease op gekleurd vinyl gekregen voor RSD 2019. Ik vond de Engelse versie origineler dan de Amerikaanse.Op de Engelse versie staan met Sittin' On The Fence en You B

ikea

Afbeelding
Regelmatig gaan we naar de Ikea in Breda. Die staat op een woonboulevard. Er is ook een NediaMarkt, een grote Blokker,en verder allerlei woonwinkels. De IKEA is de leukste winkel.Je doet er ideeën op voor in huis maar je kunt er nog steeds Zweedse balletjes met friet eten. Dat is trouwens lang geleden. Bij de Ikea hebben ze ook vossenbessensap. Die vind ik erg lekker. Je hebt die alleen daar. Ze verkopen ook heel leuk speelgoed, heel degelijk maar kinderen spelen graag met de speelgoed ikea meubels. Je hebt daar een reistekenbord,die is heel handig om mee te nemen in de auto. Bij de Mediamarkt komen wij niet meer zo vaak sinds een verkoper ons een energiemaatschappij aan probeerde te smeren.

netflix

Afbeelding
 Ik heb geen netflix want ik kijk te weinig televisie. Het is wel ideaal op koude winteravonden om dan een serie te kijken. Zo is een serie die ik wil zien  Drive to survive. Het  gaat over alles wat met de  Formule 1 te maken heeft. Het wordt alleen wat smeuiig verteld zodat mensen die niet van formule 1 houden het ook leuk vinden.. Max Verstappen heef een paar keer geweigerd om mee te doen omdat hij vond dat er geen eerlijk beeld werd gevormd over de Formule 1. Het zou voor mij de eerste serie die ik ga kijken op Netflix.

mijn werk na school

Afbeelding
Als de kinderen er zijn ondersteun je de kinderen met hun leertaken. Maar na school moet er ook veel  gebeuren.Sommige onderwijsassistenten moeten vergaderingen en studiedagen bijwonen. Anderen vullen de lijmpotten en kijken werk na. Het kan allebei of helemaal niet. Dat verschilt per school.ikzelf  evalueer en bereid mijn lessen voor. En ik doe ook klusjes. De vergaderingen zijn ook op teams te beluisteren.

melanie-back in town

Afbeelding
I’m Back in Town” is een oprecht nummer van Melanie Safka, algemeen bekend als Melanie. Dit prachtige nummer brengt diepe emoties met zich mee en laat bij de luisteraars een gevoel van nostalgie en reflectie achter. Het nummer behandelt verschillende thema's, zoals liefde, verlangen en het verlangen om opnieuw verbinding te maken met je roots. De tekst van "I'm Back in Town" is een verhaal van iemand die een tijdje weg is geweest en eindelijk terugkeert naar zijn geboorteplaats.  Het gaat over het terugkeren naar een vertrouwde omgeving na een lange periode van weg te zijn geweest. Melanie’s soulvolle stem brengt op wonderbaarlijke wijze de gemengde emoties van opwinding, bezorgdheid en een verlangen naar het comfort van thuis over. De tekst van het nummer geeft prachtig de emoties weer van iemand die naar huis en de dierbaren verlangt. Het gaat over  de bitterzoete mix van vreugde en melancholi bij het thuiskomen na een lange afwez

Mijn doelen na het EK

Afbeelding
 Na mijn EK wil ik natuurlijk verder met atletiek,  Dit  zijn mijn  doelen: Ik wil leren om op spikes te lopen. Bij de  800 wil ik volgend jaar onder  de 4.40 lopen Bij de 1500 meter wil ik onder de 9.50 lopen. Ieder jaar  ga ik naar mijn prestaties kijken op de nk's en stel daar mijn doelen op aan. Omdat ik niet meer zo bang ben om dingen te  doen ga ik ook weer kijken hoe het gaat met sprinten. Ik wil dat leen met spikes aan.

Waylon in de Bussel

Afbeelding
 Ik zou 1 december vorig jaar naar Waylon in de Bussel gaan maar ik was ziek. Dus verschoven we het naar 3 februari . We gingen dit keer naar  het Chasse theeater. Het was een ware traktatie. Waylon zong alle nummers spatzuiver en hij  had covers en eigen nummers. Hij is echt ontzettend grappig maar ook lief en oprecht. Toen wij er waren was het net weer goed tussen hem en Bibi en hij praatte er heel eerlijk over  zonder  in een slachtofferrol te vallen. Hin is heerlijk sarcastisch enhij zegt wat hij denkt.  Bij de fiets liep hij ineens huilend weg omdat  Bibi en de kinderen in Bali waren. Liedjes,grapjes en wijsheden....het was een show om niet meer te vergeten.

lammert haanstra

Afbeelding
Ik hoorde laatst een interview met Lammert Haanstra.  Hij sprak over het longeren van een paard. Dat is niet zomaar rondslingeren van een paard aan een touwtje maar je diet het omdat je een paard iets wil leren longeren is het trainen van een paard aan een lijn die longe heet. Je moet het paard actief zijn gangen laten lopen. Als je je paard niet goed aangedreven wordt gaat hij kuieren en dat is niet goed. Kinderen kun je al best jong laten  paardrijden want ze zijn handig, leren snel en ze zijn flexibel. Wat belangrijk is is dat je zelfverzekerd en rechtop op je paard zit. Als je onzeker of ongeïnteresseerd op je paard zit voelt een paard dat en zal hij niet voor je willen gaan werken.Maar als jij weet wat je wil zal het paard je altijd volgen en voor je gaan werken.

manen trekken

Afbeelding
 Ook een paard kan te lange manen krijgen. Je  gaart die manen dan trekken. Je hebt hier drie manieren voor. Manier 1 is dat je een lange pluk pakt. De kortere haren  schuif je omhoog. Dan draai je de haren rondom de manenkam en trek je de  haar met een korte ruk eruit. He beste doe je dit mat warm weer zod zodat de porieen van het  paard open staan. Als  je het snel doet , doet het niet  zo zeer. Het is niet echt mijn maniet. Er zijn nu betere tools. Je hebt nu een kam met een mesje eraan. Je kamt daar mee totdat je bij het stuk komt waar het eraf  moet.  Je knijphet apparaatje dicht en dan is het stukje haar eraf. De derde manier is gewoon het haar  eraf knippen. Let  hierbij wel op dat je het niet te kort doet. Als he scheef is kun je het niet meer herstellen.

vooruitblik

Afbeelding
Ik ga meedoen met de Ek in Pescara. Ik ga er niks van verwachten, maar ik ga bij beide wedstrijden de snelste seizoenstijden neer te zetten. Na de Ek ga ik plan opzetten. Ik blijf gewoon de schema's lopen maar ik ga ook op de weg lopen. Tijdens de training op woensdag doe ik de technische training en om acht uur plak ik er de schematraining achteraan. In januari ga ik weer aan de op stapgroep beginnen. Met mijn trainingen moet dat wel lukken. Na de kaaienloop zie ik wel verder. Ik ga ook proberen sponsors te vinden. Dan probeer ik of zij wedstrijden oid voor mij willen betalen.

billy joel experience

Afbeelding
Vorig jaar waren we in de Bussel. We gingen naar een concert van de Engelse Elton John tribute band en the Billy Joel Experience. Nogu het concert was prachtig. De Elton John zong prachtig maar toen Alexander van the Billy Joel Experience begon te zingen kreeg ik kippenvel. Hij komt echt heel erg in de buurt van Billy Joel en je merkt gewoon dat hij het uit liefde voor zijn idool is.  Hij vertelt de hele avond wat Billy Joel voor hem betekende. In combinatie met die prachtige stem maakt dat de mooiste Bussel avond van het jaar.

paardenrassen

Afbeelding
Een paar jaar geleden ben ik bij  horse event geweest. Dat is een evenement  waar alles gaat over paarden. Er is een strodorp waar je alles kunt kopen en bekijken. Dan zijn er nog heel veel demonstraties van allerlei paardenrassen. Zo kwam ik een prachtig paard met krullen tegen. Dat is een curly horse. Ik vond hem echt prachtig maar  het zou ook een perfect paard voor mij  zijn. Hij is aaibaar maar v oor mensen met een allergie voor paarden zijn z eook perfect omdat ze  niet in de rui gaan. Ze moeten wel geknipt  worden. Verder zijn ze hooguit 1.50 hoog maar kunnen ze een volwassen man dragen. Ze hennen een lief karakter en schrikken ziet zo gauw.Ze kunnen ook prima dressuurwerk doen of springen. Ik  kwam ook nog een Pippi Langkous-paard tegen. Het  paard was wit met grote  ronde zwarte stippen. Het is een Deens ras en het ras heet Knabstupper, naar de omgeving waar hij  vandaan kwam. Hij is ongeveer 1.55 hoog en hij ziet er ook een beetje barok uit, dat wil zeggen, een beetje stevig.