knotjes maken

 Voor een wedstrijd kun je hele mooie knotjes maken in de manen van je paard. Je hebt daarvoor allerlei mooie spulletjes zoals roosjes die je bij de Action kunt kopen, glitterelastiekjes, die koop je bij de ruitersportzaak of mooi lint. Die roosjes vind ik erg leuk, vooral als je met je paard naar een bruiloft gaat.



Je zet je paard eerst vast anders lukt het niet. Je begint met het kammen van de manen, daarna zet je de knotjes erin. Je verdeelt de manen in staartjes en de vlecht je. Heeft het paard  weinig manen hoef je niet zoveel knotjes te maken.. Als je de manen in staartjes hebt verdeeld, ga je vlechtjes maken. Daar naak je weer knotjes van. ls het niet blijft zitten kun je het vastzetten met naald en draad.

Als je de roosjes wil gebruiken moet je de naast de knotjes steken. je  zet ze vast om ze om de knotjes heen te draaien.

Om het af te maken kun je nog een roosje in de staart maken. Je maakt een klein vlechtje in de staart en zet daar het roosje in. Sommige mensen vlechten dan de hele staart. En een knotje op zjn voorhoofd is ook wel mooi, ook sl vinden paarden dat meestal niet leuk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag