rekenen met het bareka-muurtje

Veel kinderen werken met Bareka. Dit is een online toets- en oefenprogramma waarmee de kinderen oefenen op het automatiseren en memoriseren van sommen. Het is ontwikkeld door Bandstra Speciaal Rekenadvies. Leren rekenen is een opeenstapeling van kennis en vaardigheden. Als symbool hebben ze de rekenmuurtjes ontwikkeld. Op deze manier bouwen de kinderen aan hun rekenontwikkeling.


Na de instaptoets kan het kind zelf kiezen met welke steentje uit de rekenmuur hij aan de slag gaat. Alle sommen van het steentje (bijv. plussommen tot 10 worden, verdeeld over vier rondjes, geoefend. Na het oefenen krijgt het kind feedback op piwer en snelheid. Het kind ziet welke sommen in dit rondje zijn geoefend, of ze goed of fout waren en hoe vlot de antwoorden zijn gegeven.
Na deze feedback volgt de terugkoppeling van de sommen van het betreffende steentje. Aan de kleuren van de steentjes kun je zien welke sommen nog fout of te langzaam zijn gemaakt. Sommen, die nog niet goed en vlot worden beheerst, komen in de volgende oefening terug.

De leerling oefent tot de sommen van het steentje goed en vlot worden gemaakt.

Daarna kan de toets van het betreffende steentje worden gedaan. Daarmee wordt gekeken of het oefenen het gewenste resultaat heeft gehad. Nadat de toets van het betreffende steentje opnieuw is gemaakt wordt het resultaat zichtbaar in het rekenmuurtje van het kind.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag