bloemenraam

 Het was mooi weer, tijd om bloemen te gaan plukken. we gingen met zijn allen weg, de grote kinderen letten op de kleintjes. We gingen heel veel bloemen uit de berm plukken. De kinderen  (vooral de jongens) moesten ook 4 mooie stokken zoeken. Dat was de jongens wel toevertrouwd, die lopen het  liefst te wandelen met  takken en stokken, wat meestal niet  mag van de ´takkenpolitie´. Maar deze keer wel want we hadden die nodig. Toen we terug waren hadden we 4 takken en ongeveer 150 bloemen.


 Gelukkig heeft dit gezin npg veel ouden telefoonboeken bewaard of gekregen. In dit boeken legden we de bloemen, die moesten drogen, dat duurde wel een paar weken totdat ze droog waren. Nadat de kinderen alle bloemen in de boeken hadden gelegd en veilig en droog hadden opgeborgen was het tijd voor het raam. Lucia en Irene kunnen pionieren, dat is stokken aan elkaar maken met  een touw. Er moet een bepaalde knoop in. Er lag sisal in de schuur dus dat hadden ze ervoor gebruikt. Diego en Sergio moesten met kleine touwtjes  het kippengaas aan de takken vastmaken en ik knipte het overige gaas eraf. 


Het  duurde een paar weken voordat de bloemen droog waren maar toen ze droog waren mochten ze de bloemen door het kippengaas vlechten. Het was prachtig. We hebben het raam voor een raam in de keuken gezet zodat er geen vliegen naar binnen konden, vonden de kinderen

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag