frambozen muffins
Lucia en Irene wilden wat lekkers van de bakker. ''Ga zelf maar wat bakken '' zei ik.
Gelukkig was alles wat ze nodig hadden in huis of in de tuin.
Ze gingen eerst een handje frambozen plukken in de tuin.
Toen verzamelden ze:
1 banaan, 2 eieren, amandelmelk, bakpoeder, havermout, kokos, zonnebloemolie, zout, cupcakepapiertjes en natuurlijk de frambozen.
Ze zetten eerst de over op 170 graden.
Toen mixten ze de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de amandermelk tot een glad beslag.
Toen dat klaar was spatelden ze de kokos en de zonnebloemolie door het beslag. Irene ptoefde en vond het beslag eigenlijk niet lekker. Misschien een beetje honing vond Lucia. Zo had het beslag meer smaak.
Nadat de de frambozen gewassen hadden gooiden ze het in het beslag.
Dat verdeelden ze over de vormpjes, die ze in de oven deden.
Dat moest 35 minuten bakken.
Om te controleren prikten ze er een satéprikker in en toen die er schoon uitkwam waren de cupcakes klaar.
Omdat Francesco met crompoucen als verrassing thuiskwam gingen de muffins in de vriezer zodat ze die zondag daarop ook nog gebak hadden.
Reacties
Een reactie posten