waterfietsen

In de zomer gingen we naar Utrecht voor een waterfiets avontuur. Aawe deden dat bij Strommá Utrecht. We gingen op ons eigen tempo door  de oude bruisende binnenstad vanaf het water. We ontdekten de terrasjes aan de laag gelegen kades, de werven aan het water, de oude pakhuizen en panden langs de grachten en de vele groene parken die het water omringden.we konden kiezen uit 3 verschillende routes van anderhalf uur.
We zagen de prachtige smalle Nieuwegracht, de Kromme Nieuwegracht. We willen ook nog een keer de route waar je onder het vernieuwde Hoog Catharijne door peddelt. Je ziet de Utrechtse binnenstad terwijl je op een duurzame manier calorieën verbrandt.
De prachtige vaarroute dwars door de stad leidt je onder andere over de bekendste gracht van allemaal: de Oudegracht. Aangelegd in de middeleeuwen met aan beide kanten haar werven is hij wereldwijd uniek in haar soort. De gracht werd aangelegd in het begin van de 12 eeuw maar de middeleeuwen proef je vandaag de dag nog steeds. Zeker vanaf het water. We gingen voor even terug in de tijd!

Toen we van de fiets afkwamen zijn we nog lekker sushi gaan eten in Utrecht voordat we naar huis gingen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag