tonijnlasagne met groene groenten
Ik ging vandaag een italiaans ovenrecept maken. Eigenlijk stond die gisteren op het menu maar ik had geen tijd om een lasagne te maken. Dat moet toch nog 35 minuten in de oven. Als je de volgende dag geen tijd hebt om te koken kun je hem wel alvast klaarmaken en in de oven schuiven als je thuiskomt.
dus toen ik wat was uitgerust ging ik aan de slag.
Di had ik nodig:
1 coiurgette
20 gran selderij
een blikje princess tonijnstukken in zonnebloemolie
20 gram roomboter
20 gram bloem
200 ml halfvolle melk
125 gram ricotta
verse lasagne all"uovo
225 gram diepvries tuinertwten
37,7 gram belegen kaas
Voor in de keuken had ik een ovenschaal nodig
voedingswaarde van dit gerecht is 695 kcal, 35 gram eiwit,72 gram koolhydraten, 28 gram vet waarvan 17 gram verzadigd, 480 mg natrium en 8 gram vezels
Stap 1
Eerst zette ik de oven aan op 200 graden. Ik sneed de courgette in blokjes en liet de tonijn uitlekken.
Stap 2
Toen ging ik de saus maken.Ik maakte de boter warm in het steelpannetje en deed er bloem bij. Dat roerde ik ongeveer 5 minuten om totdat de bloem een beetje bruin werd. Dat heet roux ( Tijdens mijn tweede kookles heb ik dat leren maken). Daarna deed ik er roerend de melk bij en dat moest ik 5 minuten laten koken. Toen haalde ik de pan van het vuur, roerde er de ricotta en selderij door en maakte het op smaak met peper en zout. Het was lekkere bechamelsaus geworden.
Stap 3
Eerst bedekte ik de bodem van de schaal met saus. Daarop gingen de bladen. Toen achtereenvolgens de courgette, erwten, tomijn en de saus. Dit patroom herhaalde ik een keer. Bovenop lag nu de saus en daar strooide ik de kaas overheen. Het ging 35 minuten in de oven. Het was heerlijk.
Reacties
Een reactie posten