taakbrief

Op de vorige school kwam Lucia een keer thuis met strafwerk. Ze had haar taakbrief niet af en moest 3A 4tjes strafregels schrijven. Die week zat ze niet lekker in haar vel. Er speelde van alles in het gezin en ze kon zich niet concentreren. Een ronduit belachelijke straf dus. Toen ze groep 7en 8 deed op de school voor Jong talent kreeg ze ook werk mee als haar taakbrief niet af was maar dat was anders. Dat was haar taakbrief zelf en dus nuttig. Bovendien was het onmogelijk om al het werk op school af te krijgen omdat ze minder tijd op school had . Op de school voor Jong talent heb je veel muzieklessen en de stof is hetzelfde..

Bij Irene op school hadden ze sterren uren. In die tijd konden ze het werk wat nog niet af was afmaken. Als ze al klaar waren hadden ze vrije keuze.Dat was dan de beloning. Waren ze na het sterrenuur nog niet klaar moest het tijdens het keuzewerk. In de uiterste gevallen moest het een halfuur op vrijdagmiddag en in het ergste geval thuis. Maar dat kwam bijna nooit voor.
Een taakbrief is niet bedoeld om kinderen te pesten maar om ze te leren plannen. Doen ze dat niet goed of houden ze zich daar niet aan, zijn de consequenties voor henzelf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag