koken en film


De oudste kinderen gingen voor het avondeten zorgen. Ze maakten tomatensoep omdat  dat er bij alle kinderen goed in gaat. En in deze soep kun je groentes verstoppen zonder dat ze het doorhebben.
Ze sneden de peen, knoflook en ui klein. Sergio en Diego mochten de tomaten wassen, en omdat ze al met een mes om konden gaan, konden ze de tomaten snijden met een kindermes. Ze deden een eetlepel olijfolie in een diepe pan en fruitten de knoflook en de ui aan, bakten daarna de bospeen een paar minuten mee. Ze deden er de tomatenpuree bij en mengden dit goed door elkaar. Toen gingen de tomaten in de pan en ze voegden het water samen met het bouillonblokje toe. Ze lieten het koken en deden de deksel op de pan.  het ,moest 20 minuten zachtjes koken. Sergio en diego mochten de blaadjes van de basilicum eraf halen en aan de soep toevoegen. Tot slot  deden de meiden het leukste van het koken: pureren!




Ze maakten met zijn vijven ook nog wraps

Aardbei-pindakaas/notenboter wrap

Op de  wrap smerden ze pindakaas, deden  er  aardbeien op en rolden hem op.

2. Kip wrap

Eerst  ging er kruidenkaas op de wrap, toen mochten ze er kipreepjes op  doen. De worteltjes moesten nog gesneden worden en die gingen er ook op . 

. Ei wrap

De kinderen bakten eerst  scambled egg en deden daar  spinazie, paprika en tomaat bij.  Toen het gebakken was strooiden ze er nog kaas op en dag ging op de wrap

4. Fruit wrap

Ze besmeerden de tortilla met cream cheese en een klein beetje honing. Toen deden ze daar fruit van de fruitschaal op.

5. Hummus en komkommerwrap

Ze serden eerst  hummus op de wrap en daarna deden ze plakjes komkommer op de  wrap. Simpel en erg lekker

6. Banaan-pindakaas-honing wrap

Op deze wrap ging pindakaas en honing. Daarop gingen stukje banaan.




Toen het eten klaas was mochten de kinderen een film uitkiezen.  Het leek wel herfst in plaats  van zomer en omdat de meiden echte paardengekken zijn kozen ze voor het paard van sinterklaas.Ze mochten de film kijken terwijl ze aten

De grote meiden hebben ook nog  het vervolg gekeken, de  verdwijning van het paard van sinterklaas.



Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag