sixties beat

 

Ik heb geluisterd naar het album their greatest hits: the cats, bufoon,branbox, gloria , left  side.  Het  album is verrassend mooi, de  stijl heet sixties beat.

Dit  is een verzamelnaam voor alle rock-‘n-roll-gerelateerde stijlen die in de jaren zestig opgang deden: beat, surf, garagerock, psychedelica, acidrock, westcoast en underground. Ook latere beoefenaars van  deze stijlen vielen onder deze term. De doorbraak van The Beatles in Amerika was het startsein voor de zogenaamde ‘Britse invasie’ die er voor zorgde dat Britse bands jarenlang de populaire muziek domineerden. Deze groepen baseerden zich op ‘zwarte’ Amerikaanse muziek maar vervingen de complexe ritmes door een eenvoudige beat en voegden er Europese melodieën en harmonieën aan toe. Met de opkomst van de geluidstechnologie begonnen deze groepen te experimenteren met overdubben, feedback, oversturing en andere effecten, wat het begin inluidde van psychedelica, acidrock en hardrock. Zoals in Engeland een tweedeling bestond tussen Londen  en Liverpool , zo waren er in Amerika duidelijke verschillen tussen Los Angeles en San Francisco  en New York.



Er staat ook een nummer  van Gloria op. Daar heeft Robert Long in  gezeten als zanger. Bonnie St  Claire heeft er ook even deel van uitgemaakt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag