Stille kern Flevoland

 Bij de parkeerplaats konden we kiezen: linksaf het betonpad op naar de Horsterberg of  eerst rechtsaf gaan naar de Tuurtoren. Die was 12 meter hoog. Ik ben er in geklommen. Vanaf de Tuurtoren had ik een goed uitzicht op de Stille Kern. Toen liepen we terug naar het begin en liepen we nu wel naar de  Horstenberg. Bij de Horsterberg hadden we een weids uitzicht over de grote waterplas. Hiervandaan gingen we via een trap naar beneden. Aan het eind van de trap begon de wandeling over een half verhard pad. We gingen rechtsaf en volgden het pad rondom de waterplas. In het voorjaar staan de meidoornstruiken hier in bloei. Maar wij waren er in de  zomer dus   die  meidoorns waren al uitgebloeid.



 De wandeling ging langs open water, half open vlaktes en door gesloten bos. In het gebied zijn  we op een aantal plekken de grote kudde konikpaarden tegengekomen  



De paarden zijn gewend aan bezoekers, maar voor de veiligheid hebben we afstand gehouden. We hebben nog een grote keizerlibel tussen de oeverplanten zien vliegen. 



Na ongeveer 4,5 kilometer wandelen kwamen we bij een T-splitsing. We gingen linksaf langs de waterplas terug naar de Horsterberg. We lepelaars, grutto’s, zwanen en vele eendensoorten. Maar het hoogtepunt van de dag was wel dat we een zeearend  boven het water zagen zweven.



 We waren eigenlijk te vroeg want in september is de vogeltrek in de Stille Kern op zijn hoogtepunt


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag