stadswandeling in den Bosch

 We hebben een keer een wandelroute gedaan in Den Bosch. Hij was niet zo lang , maar 3,7 kilometer en Pukkie mocht ook mee.

We hebben echt veel gezien van Den Bosch

We hebben  natuurlijk een Bossche bol gegeten. Deze keer bij Bakkers café royal. Zoals altijd was hij weer heerlijk, Maar dat  is nog niet alles, we hebben tijdens een workshop onze eigen bossche bol gemaakt.


We liepen ook langs het  beeldje van Zoete  lieve Gerritje. Dat is ook een beroemd liedje.Zoete lieve Gerritje was een struikrover die asl vrouw verkleed Den Bosch inkwam en dan op rooftocht ging. Niemand weet of hij ook echt heeft bestaan. Er is wel een standbeeld van hem met haan.



We liepen langs een soort grachtengordel. Dat is de Binnedieze. er worden veel rondvaarten gehouden. Tegen de muur is een Mariabeeldje te zien. Dat is in 1984  daar neergehangen.

Toen kwamen we bij Uilenburg. Dat is  vlak bij een voormalige haven. daar werd vroeger hard gewerkt. Daarnaast is een voormalig klooster en weer daar naast ligt het parkje Mariënberg. Dat is een parkje met een klein speeltuintje.

Hierna  kwamen we bij het winkeltje hout-doe. Daar heb je allerlei houten speelgoed. Alles wat er staat mag je gratis uitpreberen. Ik vond het heel interessant dus ik heb daar wel even rondgekeken.



Even verderop is TumTum, een geweldige snoepwinkel. Je mag daar alleslei soorten snoep scheppen. Aan de mensen die geen suiker willen is ook gedacht, er  zijn daar 12 verschillende soorten suikervrij snoep. Toen we een bakje  hadden geschept gingen we weer verder.



Toen kwamen we bij de fantastisch bieb. We gingen even in het café wat drinken en tussen de boeken snuffelen en muziek luisteren want dat kan daar ook.



Toen kwamen we bij de Sint Jan. Er stond een gids en degenen die wilden mochten de toren in. Ik wilde dat wel dus ik ben mee naar boven gegaan. De kerktoren is 43 meter hoog en het uitzicht was magnifiek. Het was die dag helder weer dus we konden extra ver kijken. Prachtig!

Hierna liepen we naar  Bastion oranje. we mochten met een gids mee naar beneden naar het  bastionder. De gids vertelden veel. Er stond een beeld van Boze Griet met een kanon. Toen we weer terug waren klommen we nog op het  bastion en daar hadden we een prachtig uitzicht over  het  bossche broek.


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag