the Hollies sing Dylan

 In1962  werden  The Hollies opgericht door Allan Clarke en Graham Nash, hierbij kwamen Vic Farell (Vic Steele)en Eric Haydock en  Ron Rathbone. Die  Steele ging en Holy Hicks kwam, die samen met Allan Clarke en Graham Nash zou uitgroeien tot een van de kopstukken van de band. Na de opnamen van de eerste singles werd Bobby Eliott de drummer. Hij is een van de beste Britse drummers. In 1966 werd Eric Haydock uit de band getrapt en kwam Benny Calvert. Benny Calvert zou tijdens optredens ook piano spelen.

Vanaf het midden van de jaren zestig scoorde de band heel veel hits, zoals I'm Alive,Look Through Any Window, I can''t let go, Bus Stop, Stop,Stop,Stop, Carrie-Anne, Dear Eloise en Listen to me. Allan Clarke, graham Nash en Holy Hicks werden steeds meer de songwriters van de groep. Hun driestemmige zang vormt, samen met de solo's van Graham Clarke, het handelsmerk van the Hollies. 



Na hun Amerikaanse toernee in 1968 wilden The Hollies zich met een ander repertoire in Amerika onvergetelijk maken. De keuze voor een plaat met Dylancovers leek daarvoor geschikt. Maar niet iedereen was het daarmee eens. Met name gitarist en zanger Graham Nash vond het niks. Hij had ook bezwaren tegen verschillende arrangementen.

De band begon  in de Abbey Roads Studios met de opnamen, maar Graham Nash' bijdragen bleven beperkt. Hij ging uit de band. Hij was aan het experimenteren met LSDen mariuana en ging daarmee volgens de andere leden de verkeerdenkant op. Eigenlijk waren het The Hollies die de andere kant opgingen, ten opzichte van het vorige album Butterfly dat al psychedelische trekjes had, was het een teruggang naar vroegere 'simpeler' klinkende muziek. Door de breuk met Graham Nash bleef een opname door The Hollies van zijn nummer Marrakesh Express onvoltooid. Alleen het instrumentale deel werd opgenomen. Graham Nash nam het liedje mee naar zijn nieuwe groep Crosby,Stills and Nash, die er een hit mee zou hebben. Het album Hollies sing Dylan werd voltooid met de nieuwe slaggitarist en zanger Terry Sylvester

Hollieszanger Allan Clarke was achteraf ook niet tevreden met het album, net zoals veel fans van The Hollies, die het album gewoon niet kochten. Het album vond echter toch wel de weg naar fans, in dit geval die van Bob Dylan. De plaat haalde de derde plek in de Britse albumlijst, Hollies sing Hollies het volgende album om het vertrouwen terug te krijgen werd helemaal geen hit. In Amerika verscheen Hollies sing Dylan onder de titel Words and  music by Bob Dylan met dezelfde platenhoes  en trackvolgorde.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag