levend facebook

 

Wat mij nou leuk lijkt, is om een spel te bedenken waarin je social media live na gaat spelen. Net zoals je bij Levend Stratego een bekend bordspel na speelt, zo zou je bij dit spel een sociaal netwerk proberen na te spelen. Het  spel gaat zo:

1.   Ieder kind krijgt 3 uitnodigingskaarten 
Daar zet hij zijn naam op, en gaat op zoek naar "vriendjes" om een uitnodiging aan te geven.

2.   Als iemand de uitnodiging accepteert, zet ook hij zijn naam er op, en dan wordt die kaart naar de centrale post gebracht om in het netwerk verwerkt te worden. Er hoeft dus maar 1 kind een uitnodigingskaart te geven, en beide spelers krijgen er punten voor.

3.  Als je een link maakt met iemand die 4 links heeft, dan krijg je  4 punten. Want verbinden naar populaire mensen, dat vergroot je netwerk het meest, dus meer punten. Beide partijen krijgen punten, maakt niet uit wie uitgenodigd heeft, maar aantal kan dus verschillen, als iemand met 5 links een link aangaat met iemand met 2 links, dan levert dat de populairste  persoon relatief weinig op. Minimum is 1 punt dus als je een link aan gaat met iemand zonder links, krijg je toch een punt.

4.   Met die punten kan je ergens anders  nieuwe uitnodigingskaarten kopen. De prijs moet beetje kloppen zodat uitnodigingen een beetje schaars zijn, anders geeft iedereen meteen aan iedereen een uitnodiging en is het spel in no time afgelopen.

5.   Bij veel deelnemers, worden de prijzen verderop in het spel hoger, want punten verdienen gaat een stuk sneller naarmate iedereen meer links heeft en dus meer punten waard is.

6.   Wie als eerste aan alle anderen gelinkt is, heeft gewonnen.

Er zijn ook extra punten te verdienen op een paar andere posten; dat voorkomt dat het saai wordt, en voorkomt ook dat iedereen bij de centrale post en de kaartverkoop blijft rondhangen. Posten elders in het speelterrein, leveren maximaal 5  punten op . Vooral in het begin zal je ze nodig hebben om genoeg uitnodigingen te kunnen kopen!


De posten zijn:

l  foto's maken

Maak een mooie foto van jezelf of je groepje



l  weblog schrijven

Schrijf een stukje wat je vandaag gedaan hebt

l   filmpje opnemen

maak een filmpje van jou of je groepje



l  spreuk bedenken 

Bedenk een leuke spreuk

Alles moet facebookwaardig zijn.




Dit heb je nodig:


l  Scorebord

l  Uitnodigingskaarten 

l  Punten-kaartjes

l  Materiaal voor de posten (camera, papier of laptop)

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag