vlieger

De kinderen gingen vliegers maken,ieder maakte zijn eigen vlieger. Alba wilde een helicopter maken.Deze vlieger leek op een molen met zijn omgevouwen wieken en was voor Alba goed te maken. Ze vouwde een schuin kruis van een vouwblaadje, knipte bijna naar het midden op de vouwlijnen en de punten draaide ze naar binnen. Ze zette deze losjes gedraaid vast met een punaise in de kurk onder het papier. Bij dat laatste heb ik haar wel geholpen 

Martha wilde ook een helikopter, maar voor deze had ze alleen wat papier nodig. Door een lange strook in te knippen en om te vouwen, kreeg ze een leuke, ronddraaiende vlieger. 

Diego wilde een glider maken. Dit was de simpelste vlieger om te maken. We hadden alleen papier, plakband en een rietje nodig. Diego knipte twee stroken, waarvan de ene de helft zo lang is als de andere. Deze plakte hij  als rondjes vast aan de uiteinden en klaar! Je moet deze vlieger gooien net zoals je een papieren vliegtuigje zou lanceren.
Sergio wilde een Japanse Karpervlag.Hiernee kun je  mee spelen in de wind waardoor het vliegende vissen worden! Sergio maakte hem van een toiletrolletje, de schubben en de staart knipe hij uit gekleurd papier. Echt vliegerpapier werkt het beste, maar crêpepapier doet het net zo goed. Door een stuk touw tussen de toiletrol en een tak of stok te binden, liet hij de vis vliegen.
 
Irene wilde een vlieger maken met een plastic tas. Irene gebruikte voor deze vlieger een al bedrukte tas. Met twee stukken touw gebonden aan de handvatten liet ze de vlieger de lucht in. Dat is beter dat dat die tas over straat zwerft vond Irene.
Lucia houdt van het lied Somewhere over the Rainbow maar ze wilde ook een regenboog laten vliegen. Een mooie regenboog juist als het niet regent. Eerst vouwde je Lucia een papieren bordje dubbel, om het daarna mooi te beschilderen. Daarna nog allerlei lange linten van crêpepapier ertussen bevestigen en tadaaa!
De kinderen gingen na het knutselen naar buiten om de vliegers uit te proberen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag