opstijgen

 Felipe  ging paardrijden. Ze  ging of Saffier rijden. Die is natuurlijk erg groot voor haar dus ze nam een krukje mee om op te stijgen.


Nadat ze hem had opgezadeld nam ze hem mee de bak in. Ik het midden zette ze hem stil. Ze Ging eerst kijken of haar beugels lang genoeg waren. Ze  waren natuurlijk te lang. Ze mat het door  haar vingertoppen op het  begin van  de  stijgbeugelriem te  leggen en de beugel onder haar oksel te  doen. Dan maakte se de beugel korter zodat  hij paste. Toen singelde  ze  hem aan en controleerde ook de riemen aan de andere kant.  Toen stapte ze op het krukje en ging met  haar rug naar het  hoofd van het paard staan. Ze zette haar voet on de beugel terwijl ze de teugel vastpakte. Met  haar ene hand  pakte ze de voorboom van het  zaderl vast en mat haar andere hand de achterboom. Ze  zette af en zwaaide haar been hoog over de paardenrug heen en ging zachtjes zitten.


Toen ging ze rijden. Eerst  stapte ze tien minuten in. Na tien minuten ging ze draven. Na  vijf minuten  ging ze in het midden staan om aan te singelen. Daarna ging ze  verder werken.  Ze ging draven  terwijl ze doorzat en ging in galop aan twee kanten. Toen ging ze  nog  proberen of ze kon wijken en strekken.  De laatste  tien minuten stapte ze  uit met een lange teugel. Toen de neusgaten van Saffier weer normaal waren kon ze hem op stal gaan zetten. Saffier is een vrij heet paard maar bij Felipe was hij erg  braaf en deed niks geks.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag