onderwijs op Rec 3

Ik ken iemand die werkt  op een Rec 3 school. Een REC3 school is een school voor kinderen met een lichamelijke en/verstandelijke beperking. In Breda heb je het Kasteel en in Deventer heb je de Linde. Mijn kennis werkt in de bovenbouw voor kinderen van 9 tot 11 jaar met een zeer intensieve ondersteuningsbehoefte. 

De Linde een dynamische werkplek, waar  samengewerkt wordt met partners. Het is voor speciaal onderwijs aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Samen met partners in regulier onderwijs, zorg en opvang vormt deze organisatie het KindCentrum Borgele. Dit is een dynamische werkplek, waar  uitgegaan wordt van de bedoeling: wat is goed voor dit kind en wat hebben we daar voor nodig? Er is bij ons veel ruimte voor eigen inbreng. Dankzij de samenwerking in het KindCentrum kan mengebruik maken van veel faciliteiten én expertise. Daardoor kunnen ze de kinderen echt maatwerk bieden en kan het personeel leren van andere specialiteiten. Expertise en enthousiasme voor het vak zit iedere Onderwijsspecialist in de genen: zij willen elk kind laten groeien.


Ze vindt het werk zo leuk omdat kinderen met speciale behoeften kan laten groeien.
 Dit doet ze samen met haar leerlingen, samen met haar collega’s en samen met de ouders en samen met andere betrokkenen 
Ze heeft al een hechte band opgebouwd met de kinderen in haar klas: de kinderen krijgen maatwerk met uitdagingen waar het kan 
Ze krijgt ook volop ruimte voor eigen regie over haar loopbaan: ze kiest wat ze wil professionaliseren,de school denkt mee en faciliteert.  De school waardeert haar inbreng over drijfveren, doelen en manieren om de ambitieuze toekomst waar te maken.
Het is daarentegen een zware baan. Het zijn kinderen van 9 tot 11 en ze hebben leerproblemen maar ook vaak gedragsproblemen. Dat kan niet iedereen. Die kennis van mij is pedagogisch sterk en heeft talent voor het bedenken van activerende en motiverende werkvormen.
Ze staat stevig in haar schoenen: ze is iedere klaar om de  uitdaging samen met de kinderen aan te gaan.
Ze werkt graag samen met haar collega’s: samen staan ze sterk om het beste in leerlingen naar boven te halen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag