Het eiland

Ik  ken iemand die op het  Eiland in Zaandam werken. Die was ondeerwijsaassistente.

 In de ochtend hielp ze  de kinderen met rekenen, schrijven, lezen en spelling. Dit  gebeurt lang omdat je dit moet kunnen om een goede kans op een leuke  baan te krijgen.



In de middag werken ze thematisch. Daar leren ze  samenwerken, creatieve vakken, omgaan met een computer, met elkaar praten en overleggen, problemen oplossen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden. Ze werken dan  een maand  aan een thema.
Groep 1 t/m die doen dit  door spelend leren. Ze  doen dit ervaringsgericht in een rijke leeromgeving. Ze  spelen in het  thema. Ze mogen naar  het leerplein onder  begeleiding en uitvindingen.
De bovenbouw  leert  ontdekkend en onderzoekend. Themas zijn  bijvoorbeeld je brein, wereldhandel en
Burgerschap staat hoog in het  vaandel dus het doel is samenwerken om de wereld te veranderen. Ze krijgen  geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, taal, maatschappijleer, cultuur en muziek. Ik  groepen 1 t/m 3 doen ze  het  door middel van spelend leren en  vanaf groep 4 doen ze het  via onderzoekend leren.

Dit is ook een gezonde school dus is het  belangrijk dat ze sporten en bewegen. Ze leren over sociale vaardigheden, omgaan met elkaar, grenzen verleggen en naleven van de regels. Er wordt gestreefd naar een gezond lichaam en een gezonde  geest en goede onderlinge verhoudingen.


Vaak  krijgen ze  een  workshop.





 


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag