terror oehoe

In 2015 konden inwoners van het dorpje Kwadijk bij Purmerend kunnen nauwelijks meer veilig over straat. Het dorp werd namelijk geteisterd door een oehoe, een enorme uil die zijn naam te danken heeft aan het geluid dat hij af en toe maakt ("oe-hoe"). De terror-oehoe had een paar weken meerdere aanslagen gepleegd op voorbijgangers, door ze van achteren aan te vallen. Er raakte een verstandelijk gehandicapte jongen tot bloedens toe gewond aan zijn hoofd. Een week daarvoor was ook al een man aangevallen, en een jaar daar weer voor maakte de agressieve terror-oehoe wandelaars en fietsers het leven zuur.


Eigenlijk kan het niet wat er gebeurd is in Kwadijk.Oehoes zijn vreselijk zeldzaam in Nederland, alleen in de Achterhoek en in Limburg zitten er een paar. En oehoes vallen niemand overdag aan want ze slapen overdag." Toch was dit bloed dat de oehoe liet vloeien echt, net als de oehoe zelf.
Deze uitzonderlijk agressieve uil  was waarschijnlijk een vrouwtje. Toen de dagen weer begonnen te lengen ging ze op verschillende plekken de hele nacht zitten roepen om een mannetje te lokken. Alleen, dat was  een beetje lastig, want er woonden verder helemaal geen oehoes hier. Tja en als je drie dagen achter elkaar zit te roepen en er komt niemand, dan word je vanzelf chagrijnig. Misschien gaf ze uit frustratie wel eens een beuk
Inmiddels is de oehoe gevangen en naar Roemeniƫ gebracht. Daar leven meer oehoes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag