3D printen

 De meiden houden van  sierraden maken. Ze probeerden hun bedels van klei te maken, maar ze vielen uit elkaar en verloren vorm. Dit was frustrerend totdat  ik op het  idee van de  3D-printer kwam.



Een aantaldingen hadden we nodig:
Tinkercad- tinkercad.com
Mallen.
Vijf van de vorm gelabeld
creativiteit



 Tinkercad  is  een 3D-ontwerp- en modelleringswebsite en omdat Diego een 3D-printer heeft, kunnen ze de sculpturen afdrukken die ze maken. Je kunt alle 3D-vorm en/of kant-en-klare modellen kiezen, alles is mogelijk! Als je Tinkercad nog nooit hebt gebruikt, klikt je op Nu lid worden. Daarna kun je aanmelden.

Zodra je je hebt aangemeld, kies je het ontwerp waaraan je werkt. Als je geen ontwerpen hebt, kun je er een maken door op Nieuw ontwerp maken te klikken. Om aan een project te werken, klik je erop en klikt u vervolgens op Tinker This. Als je klaar bent met uw project voor de dag wordt het automatisch opgeslagen. Er zijn miljoenen sculpturen die je kunt maken door gewoon je verbeelding te gebruiken, wij gaan3D-sieraden bedels maken!
Wanneer je klaar bent om de bedels te maken, moet je vijf Torus-vormen hebben. U kunt deze vinden in het gedeelte "basisvormen". Je hebt deze nodig om de bedels aan de ketting of armbandketting te hangen en zelfs om de bedels in je haar te vlechten. Nog een ding dat je moet weten voordat je aan de slag gaat, is om de vormen rechtop te laten staan, je moet erop klikken en ze naar opzij draaien om een zijpijl te vinden. 
Klik op de zijpijl en je kunt de vorm omhoog en omlaag verplaatsen. Je moet ook weten dat om de vorm omhoog te brengen, je erop moet klikken en vervolgens het kegelvormige object erboven.Kijk even naar de plaatjes op de site.
Als je hebt besloten om zelf te kiezen, dan kun je alle vormselecties op Tinkercad bekijken! Er verandert verder niets, behalve het ontwerp van je bedels. U kunt nog steeds de kleur wijzigen, roteren en de Torus-vormen gebruiken voor uw sierraden. De andere stappen helpen bij het gebruik van alle pijlen en vierkanten rond de vorm, dus zorg ervoor dat je de andere stappen bekijkt.
De kinderen zijn met deze twee begonnen omdat ze in hetzelfde gedeelte zitten, het gedeelte "basisvormen". Wanneer je de 3D Hart vindt, is het bruin, maar je kunt gemakkelijk van kleur veranderen. Klik hiervoor op de vorm en aan de zijkant verschijnt een vervolgkeuzebalk. Om de kleur van het hart te veranderen, klik je op de cirkel met de kleur van het hart erin. De Ster is oranje, maar je kunt ook van kleur veranderen. De Torusvorm zou blauw moeten zijn, maar toen veranderde ik de kleur van de vorm in zwart voor het Hart en geel om overeen te komen met de Ster. De vormen liggen plat, als je ze in het werkvlak sleept moet je ze draaien zodat ze rechtop staan, je klikt op de Torus en doet hetzelfde. Bij de Torus moet je het kegelvormige voorwerp gebruiken om het op te tillen. Dan verbind je de Torus met de Star en Hart sierraad. Deze sierraden zijn ook in dezelfde sectie met het label "karakter". Deze keer heb ik de kleur van de vormen niet veranderd omdat ze al de kleur waren die ik wilde, maar als je de kleur van je sierraad wilt veranderen, moet je op de vorm klikken en vervolgens op de cirkel met de kleur van de vorm erin te klikken. Hoewel ik de kleur van de sierraden niet heb veranderd, heb ik wel de kleur van de Torus veranderd, een om overeen te komen met de kleur van het ice cream-sierraad en de andere zwart voor de snorbedel. Wanneer je het Snor- en ijsontwerp op het werkvlak sleept, staat het al rechtop. Je moet de Torus draaien om op te staan en vervolgens de Torus opheffen om hem te verbinden met de andere sierraden. Verbind in principe de vormen aan de bovenkant met elkaar.
 Het Penny-sierraad is te vinden in het gedeelte "thuis gemaakt" van de Tinkercad-vormen. Ik heb de kleur op de Penny ook niet veranderd, omdat hij al bruin is. De Penny is dun en ligt als je hem op het werkvlak sleept. Je moet de breedte van de Penny verdikken en draaien om op te staan. De manier om de breedte van de Penny te veranderen is een klein vierkantje in het midden van de vorm, klik op het vierkant en sleep omhoog, maar je wilt niet dat het te dik wordt. Net genoeg om het te verbinden met de Torus en het Penny-sierraad te voltooien!

Het Tinkercad-huis is te vinden in het gedeelte "alle" van Tinkercad-vormen. Het Tinkercad-huis is oorspronkelijk roze en staand. Voor deze heb ik alleen de kleur van de Torusvorm veranderd in roze . Voor deze wil je de Torus-vorm draaien en verbinden met het Tinkercad-huis en dan is het  sierraad compleet!



Dit is mijn favoriete sierraad, maar ook de moeilijkste . Je kunt de TWEE onderdelen die je nodig hebt, het woord Tekst en de vakvorm, vinden in het gedeelte "basisvormen". Ze zijn rood, maar toen ik klaar was, veranderde ik de kleur in blauw. De doosvorm moet worden afgevlakt en uitgerekt tot een rechthoek en vervolgens worden gedraaid om rechtop te staan. De "tekst" zal ook gedraaid moeten worden om op te staan. De tekst kan worden veranderd door erop te klikken, waarna de zijbalk verschijnt. Je klikt op de pijl-omlaag die op de zijbalk staat, het woord "tekst" met een leegte ernaast verschijnt ook. De tekst kan je naam of een iets anders zijn. Nadat je de tekst en het vak hebt laten staan, moet je ze met elkaar verbinden en vervolgens verbinding maken met de Torus. Je kunt de kleur veranderen of het houden zoals het is! Nu ben je klaar voor de volgende stap. 
Woohoo! Je bent klaar en het is tijd om je sierraden te laten zien! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag