teken met je voetenchallenge en ei-azijn challenge

 De kinderen keken naar een  filmpje van meisje Djamilia. Felipe had  nog een zomerboek van haar. In het  boek stond de teken met je  tenen  challenge. er stond in het  boek allerlei tekenopdrachten bijvoorbeeld:  dat jij op het strand rijdt op een unicorn rijdt.


De kinderen  tekenden  het  met een stift  tussen hun tenen op een vel papier. Toen mochten ze  hun tekening gaan schilderen. Ze deden  hun kwast ook tussen hun tenen en kleurden de  tekening in. Het  was  hilarisch maar stiekem waren de tekeningen toch nog  gelukt.


Voor  de  kleinere kinderen had ik vingerverf gepakt en  de kinderen moesten een  tekening maken met  de  vingerverf aan hun grote teen. ook zij kregen een opdracht, bijvoorbeeld teken een boom. De tekening tekenden ze met  zwarte verf en ze kleurden hem in met andere kleuren.

Voor de allerkleinste  spoot ik verf op een stuk behangpapier. De kinderen mochten  nu over het  papier kopen zodat  er een mooi kunstwerk ontstond.


Ondertussen hadden we ook nog een prof met een ei. Lucia legde een ei in een schaal en  Irene  goot er azijn op totdat  het  ei ging drijven. Toen  moesten ze het  2 dagen staan. ze gingen regelmatig kijken bij het ei. ze ontdekten dat  de schaal  opgegeten werd door de azijn en dat het  ei rubber werd.  Na twee dagen  lieten we er een lampje op schijnen en wat  bleek? het ei was veranderd in een glitterbal!

toen ze  het ei op het  aanrecht lieten vallen zagen ze ook nog dat het ei stuiterde.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag