minions en sportspellen

Als je het Despicable Me-thema kiest voor een leuke dag moet je het goed aanpakken. We gingen eenVerschrikkelijke Ikke  Sportdag doen en daar heb je een drinkfles voor nodig. Die gingen we eerst maken.

Je hebt karton, flessen water,  wiebeloogjes, een schaar, een heet lijmpistool, lijm en een zwarte stift nodig. Ze sneden eerst een  gele kartonnen strook om rond de waterfles te passen en plakten het vast met hete lijm. Ze trokken met een liniaal een dunne zwarte kartonnen strook over en knipten deze uit. Ze wikkelden de strip om de waterfles en hieden hem op zijn plaats met een kleine hoeveelheid hete lijm. Ze gebruikten een grijs stuk karton om een ​​cirkel te tekenen en uit te snijden die iets groter is dan de wiebeloogjes. ze deden een beetje hete lijm in het midden en drukten stevig op de wiebeloogjes.
Om de overall te maken, hebben ze een strook blauw karton in een strook van 6 bij 1 cm gesneden. Vervolgens sneden ze de strip doormidden (3 "x 1"). Vervolgens hebben ze de bovenkant van de overall gemaakt, maar kleine spleten gesneden en het stuk in het midden omgebogen. Ten slotte hebben ze de voorkant en de achterkant op hun plaats op de watefles gelijmd.
Om de Minions compleet te maken, vulden ze de overalls in en tekenden ze met een zwarte stift  hun kenmerkende gezicht en haar.
In de middag gingen ze sporten. We hadden de sport volleybal gekozen.
Spel 1was:
Balloon Bounce Junior
Het doel was vergroten van de balbehendigheid
Om  handiger te worden met de handen en in controle blijven,  deden ze de serie Freestyle van Volleybalxl.
Het werd steeds moeilijker.
Ze hadden een ballon

Spel 2
Bommetje
Het doel was leren tellen en direct de bal in de ruimte zoeken.
De kinderen moesten in een kring staan. Één iemand zat gehurkt in het midden. Deze telde tot 20. De eerste 10 telden ze hardop en de laatste 10 telden ze in hun hoofd. Bij 20 heel moesten ze heel hard 'BOEM' schreeuwen. In de tussentijd ging de bal in de kring rond. Bij 'BOEM' moet degene die de bal had heel hoog de bal in de lucht gooien. De schreeuwer moest de bal/bom vangen.
Ze hadden een bal nodig 
Spel 3

Gooien en toetsen
Doel was een volleybal/netbal oefening. De oefening traint de bovenhandse techniek.
De kinderen staan tegenover elkaar met een bal per tweetal. Een kind gooit onderarms de bal naar het andere kind en deze toetst de bal.

Duur van het spel:
10 minuten.

Benodigdheden:
– (Lichte) volleybal




Let op

Doel van het spel was reactievermogen vergroten en omgeving observeren om vervolgens taken correct uit te voeren.

We zetten evenveel kinderen tegenover elkaar. Door opdrachten te koppelen aan acties moesten ze nadenken voordat ze iets gingen doen. Het is een leuke oefening zeker toen ik zei dat wanneer zij bij een rechterarm iets moeten doen en ik draaide me vervolgens om. Toen zag ik de hersenen kraken.

Nodig een bal


Doel was reflexen en teamwerk verbeteren 


Eigenlijk is dit de basis van Volleybal. Ik maakte een veld met stoepkrijt. De kinderen moesten de bal gooien zoals ze deze gevangen hebben. Na hun worp moest iedereen in hun team 1 plekje doordraaien. Wie het eerst 10 punten heeft gescoord wint.

Nodig 
Buitensportnet , bal en stoepkrijt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag