koken

 Carla en ik houden van koken. Wij koken iedere week wel iets wat we nog nooit gegeten hebben. Ik heb hier een paar voorbeelden van recepten die we binnenkort gaan maken.
COURGETTE CARPACCIO MET FETA 
Recept voor 2 personen  Tijd: 10 min. 
Benodigdheden:  
• 1 courgette 
• 50 gr rucola 
• 2 geroosterde paprika’s (uit een pot) 
• 75 gr feta 
• handje pijnboompitjes 
• snufje zout en peper Bereidingswijze: 
Begin met het schaven van de courgette. Gebruik hiervoor simpelweg een kaasschaaf. Giet een scheutje olie in een pan en bak de plakjes courgette met een snufje zout en peper een paar minuten aan. Verdeel de plakjes courgette nu over twee borden. Snijd de geroosterde paprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de feta. Zet ondertussen een klein koekenpannetje op het vuur zonder olie, voor de pijnboompitjes in. Bak ook de pijnboompitten kort aan, totdat ze bruin kleuren. Verdeel tot slot alle ingrediënten over de courgette. 
 
SALADE MET BIET, APPEL EN GEITENKAAS 
Recept voor 2 persoon  Tijd: 10 min. 
Benodigdheden:  
• 1 appel 
• 2 rauwe of voorgekookte bieten 
• 50 gram geitenkaas 
• 1 eetlepel appelciderazijn 
• sap van een halve citroen 
• scheutje olijfolie 
• handje gedroogde munt 
• peper en zout naar smaak 
Tip: lekker met een handje rozijnen en zonnebloem- of pompoenpitten of walnoten. 
Bereidingswijze: 
Schaaf de bieten in dunnen plakjes en snijd de appel in blokjes. Meng de bietjes, appel en gedroogde munt door elkaar heen. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Breng de salade op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. 
   
 
FRISSE & ZOMERSE PASTASALADE 
Recept voor 4 personen Tijd: 20 min. 
Benodigdheden: 
• 300 gr pasta 
• 5 tomaten 
• 2 (bos)ui 
• 2 el pesto 
• 2 tl Italiaanse kruiden 
• 2 el creme fraiche 
• 75 gr rucola 
• halve tot 1 komkommer 
• zout/peper 
• 150 gr kipreepjes of eventueel hamreepjes Bereidingswijze: 
Zet als eerste een pan water op en kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op het pak. 
Snijd de tomaten, bosui en komkommer in stukjes. Als de pasta klaar is met koken, kun je de pasta eventueel even spoelen met wat koud water. Meng de pasta vervolgens met de stukjes tomaat, (bos)ui, creme fraiche, komkommer, rucola, de kipreepjes en de pesto. Breng het geheel op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Dek de schaal met de pastasalade af en bewaar de pastasalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren. Lekker als lunch, als bijgerecht bij de bbq of als snel hoofdgerecht. 
 
FRISSE SALADE MET APPEL EN WITTE KOOL 
Recept voor 1-2 personen  Tijd: 10 min. 
Benodigdheden: 
• 150 gr witte kool 
• 1 appel 
• hand rozijnen 
• scheutje citroensap 
• klein scheutje olie Bereidingswijze: 
Snijd de witte kool fijn. Snijd ook de appel in kleine stukjes en besprenkel de stukjes appel met wat citroensap. Doe de witte kool, de stukjes appel, de rozijnen en een beetje olie in een kom. Meng alles door elkaar en klaar is je salade. 
   
 
 
ITALIAANSE PASTASALADE MET COURGETTE 
Recept voor 2 personen  Tijd: 25 min. Benodigdheden  
• 1 courgette 
• 1 aubergine 
• 1 tl tijm 
• 1 tl oregano 
• 200 gr pasta 
• 10 zongedroogde tomaatjes 
• 150 gr sla melange 
• 4 geroosterde paprika’s (uit een pot) 
• pijnboompitjes Voor de dressing: 
• 3 el olijfolie 
• scheutje water 
• 1 klein teentje knoflook 
• 2 tl Italiaanse kruiden 
• snufje zout en peper Bereidingswijze: 
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de courgette, aubergine, zongedroogde tomaatjes en geroosterde paprika’s in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de courgette, aubergine, tijm en oregano circa 58 minuten totdat de groenten zacht zijn. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag