Glow-in-the -dark-potjes

Het was donker weer dus hadden we een mooie activiteit bedacht  voor donkere dagen.


We hadden een schaar , potjes  en glow-in-the-dark-armbandjes nodig. De glow-in-the -dark armbandjes zijn we  bij de xenos gaan halen. Dat was een mooi fietstochtje naar Waalwijk. We namen meteen van die leuke potjes  met die ruitendekseltjes mee.

We gingen het in het  tuinhuis maken want er zit  vies spul in die glow in the dark armbandjes en dat wilden we niet in huis. We zetten de kinderen een beschermende bril op want als dat spul in je ogen komt kun je er  veel last van hebben. we deden ze ook handschoentjes en een mondkapje op.

Ik wilde geen risico nemen met dat chemische spul.

De potjes die wij hadden waren  helemaal nieuw  dus hoefden we daar niks mee te  doen. Maar we wilden er meer maken dus ze moesten de bon maman potjes eerst grondig schoonmaken voordat ze begonnen.


Ze moesten de potjes openmaken en  een kleur van de buisjes kiezen. Ze moesten de bovenkant  doorknippen en het  spul in de potjes doen. Als je tikt en schudt met de buisjes komt  her er vanzelf uit. Toen moesten ze  goed schudden met de potjes. Het spul zit in  een soort glazen buisjes en als je hard schudt breekt dat  glas en komt het spul er vanzelf uit. Ze moesten het potje wel goed ronddraaien zodat het  spul overal zat. 

Het mooiste was  de  combinatie geel en groen. Dat  zag er  echt giftig uit  en de kinderen vonden dat supermooi.

Het werd tijd om de  ramen van het  tuinhuis te verduisteren. De potjes gingen erin  en het  was prachtig!. Wat  was er leuker om in deze sfeer een lekker relaxt muziek op te zetten en te chillen?

Voordat ze dat gingen doen moesten ze eerst hun beschermmiddelen en handschoenen uitdoen en hun handen goed wassen. Dit  spul wil je echt niet  in je ogen hebben.


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag