wandelen in Norg

We gingen weer een keer met het autootje op pad. Deze keer gingen we naar Drenthe. We gingen in de buurt van Norg wandelen.
Norg ligt centraal in de kop van Drenthe. Het is een goed uitgerust oud brinkdorp met een eigen subtropisch zwembad, een bibliotheek, twee supermarkten, een bakker en diverse restaurants. In de directe omgeving is veel bos waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en mountainbiken.

Dat hebben we gedaan. We hebben een korte wandeling gemaakt omdat we veel met de auto wilden zien.
Daarom kozen we voor het Struin en Duinpad. Een wandeling van een uurtje.
Na een lekkere lunch bij bospaviljoen Norgerberg, liepen we naar de overkant van de weg voor de start van onze wandeling op het Struin- en duinpad in Norg. Bij het begin van de wandeling lazen we het bord. We moesten de groene bordjes volgen.Het was goed te doen 
We gingen vlot de eerste heuvel op.om er aan de andere kant er weer af te gaan. Toen kwamen we een boomstam tegen. Carla zei:heb je nog meer van die ideeën?
Na een stukje wandelen kwamen we bij wat hogere palen. Aan de boom vonden we een informatief bordje over slangen. Die komen blijkbaar voor in deze bossen. Carla zei : we gaan weer terug naar de auto.” Dan lezen we dat de slangen die op het Struin- en duinpad in Norg voorkomen niet giftig zijn.  Al kronkelend gingen we tussen de palen door.
De volgende belevenis die we tegen kwamen zijn twee schommels. Een ronde schommel en een gewone schommel. ze zitten allebei  aan een boom.

In de verte zagen we een boom met een enorm ronde bol eraan. Er hing een informatief bord naast. De boom had ooit een infectie gehad. Deze ‘pukkel’ is een soort van korstje op de wond. We lazen dat meubelmakers er dol op zijn want binnenin zitten prachtige structuren.

We kwamen weer langs een mooie boomstam om overheen te lopen. Springen door een parcours met vakken. En glijden van een soort van brandweerstang. Toen kwamen we bij een mooi trappetje, wat ons naar een hoger gelegen stuk bracht. Hier stonden picknicktafels, dit zag eruit als een mooie plek om een broodje te eten tijdens een wandeling over het Struin- en duinpad in Norg. Wij hadden net een lekkere lunch gehad dus we gingen verder.

We klommen over een boomstam op stenen. Daarna stuiterden we over een bruggetje. En rustten even uit op een enorme stoel van hout.

Als afsluiter maken we een foto in de fotolijst van het Struin- en duinpad in Norg. Wat een heerlijke wandeling was dat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag