ik hou van holland

Laatst heb ik met de oudste kinderen ik hou van holland gespeeld.
Het spel heeft verschillende rondes in het thema Ik hou van Holland

Ze miwste zich eerst feestelijk aankleden in de kleuren van Holland. Het spel speelden  we met 2 teams. . Het spel bestaat uit 4 rondes:
1e ronde: om beurten moesten de kinderen vragen beantwoorden, die ikvaan ze stelde. Het vragen stellen duurde ongeveer 1 minuut. Ze mochten geen JA of NEE of EUH zegggen. Als ze het een munuut volhielden kregen ze 2 punten
2e ronde: om de beurt moesten ze het woord, dat ik riep, spellen binnen 90 seconden. Bij een goede spelling kregen ze 2 punten.
3e ronde: Nederlandstalige liedjes raden, wie het eerste drukte en de goede naam van de zanger bij het lied wist, kreeg 2 punten. Als het fout geraden werd mochten de anderen  een gokje wagen.
4e ronde: vragen over Nederland. Wie het eerste drukte en het goede antwoord gaf, kreeg 2 punten. Als het fout geraden werd mocht de andere tafel een gokje wagen.
5e ronde: draai aan het rad. De teams moesten bijv. het aantal dieren met letter a noemen, of stripfiguren, of biermerken, sporten, enz. Het team met de hoogste punten mocht beginnen.
Finale: hoger lager.

Spel met verschillende rondes in het thema Ik hou van Holland

Een spel boordevol spelonderdelen. Laat iedereen zich feestelijk aankleden in de kleuren van Holland. Het spel speel je met 2 teams. Hoe groot de teams worden, bepaal jezelf, als de teams maar even groot zijn. Minimaal 4 spelers. Het spel bestaat uit 4 rondes:

  • 1e ronde: om beurten moeten de spelers vragen beantwoorden, die de quizmaster aan ze stelt. Het vragen stellen duurt maximaal 1 minuut. Zeg je JA of NEE of EUH dan ben je af. Maak je de minuut vol, dan krijgt deze speler 2 punten voor het team.
  • 2e ronde: om de beurt moeten de deelnemers het woord, dat de quizmaster roept, spellen binnen 90 seconden. Bij een goede spelling ontvangt de speler 2 punten voor het team.
  • 3e ronde: Nederlandstalige liedjes raden, wie het eerste drukt en de goede naam van de zanger bij het lied weet, krijgt 2 punten. Als het fout geraden wordt mag de andere tafel een gokje wagen.
  • 4e ronde: vragen over Nederland. Wie het eerste drukt en het goede antwoord geeft, krijgt 2 punten. Als het fout geraden wordt mag de andere tafel een gokje wagen.
  • 5e ronde: draai aan het rad. De teams moeten bijv. het aantal dieren met letter a noemen, of stripfiguren, of biermerken, sporten, enz. Het team met de hoogste punten begint.
Finale. Hogwr-lager. Het winnende team noemtceen bedrah. Het andere team raad of het hogee of lager is. Dan draait hij aan het rad welk team gelujk heeft mag de opdracht uitvoeren. Wie is het eerste blut?

Nodig: kleren in de kleur van Holland, Hou van Holland Rad (zelf maken of www.wheeldecide.com online), 2 tafels waar de teams achter staan, toeter of bel, stopwatch of kookwekker, NL-talige muziek cd’s en spelerskaartjes met woorden, vragen bij de verschillende onderdelen



Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag