cursussen via de CED groep

 Ook als je onderwijsassistente bent moet  je  je  voortdurend bijscholen anders blijf je stilstaan en stilstand is achteruitgang.

Nu heeft het CED goede cursussen waar je als onderwijsassistente  echt wat aan hebt.


NT2  voor onderwijsassistenten:

De meeste nieuwe Nederlanders  komen  in een speciale taalklas. Ze moeten  binnen een jaar Nederlands leren. Daarna gaan ze  naar het  (basis)onderwijs. Maar op school moeten ze echt nog geholpen om het Nederlands eigen te maken. Daar kan een onderwijsassistente veel in betekenen.



onderwijsassistent leescompetent.

In deze  cursus leer je over de achtergronden van het leesproces, leesbevordering en leesproblemen. Een onderwijsassistente wordt vaak ingezet bij de extra leeshulp.

Onderwijsassistent gedragscompetent

Er gebeurt iedere dag van alles in een groep maar wat is normaal en wanneer heb je te maken met een gedragsprobleem. Het is een hele uitdaging om inzicht in het gedrag van de kinderen te krijgen. Maar  wat is  de invloed van je  eigen gedrag. Je leert de meest voorkomende gedrag -en werkhoudingsproblemen kennen en je leert er mee om te gaan



Onderwijsassistente woordenschatcompetent

In deze cursus  krijg je woordenschatdidactiek en - uitbreiding. Hoe leren kinderen woorden?Je leert manieren  om je hier dagelijks op aan kunt sluiten en je leert  hoe je  kunt differentieren in verschillende niveaus in de groep.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag