superwaterglijbaan

De kinderen hebben op een warme dag een superglijbaan gemaakt.

Dit deden ze op het (gras)veld.Ze 2 grote bouwzeilen, tentharingen, pionnen, groene zeep, een emmer  en een handdoek gehaald en de tuinslang aan de kraan gekoppeld.
Eerst legden ze de bouwzeilen mooi glad op de grond. Ze hadden al gekeken waar het hoogste punt was. Zezwaren zo slim geweest om de zeilen iets over elkaar te  leggen. Toen maakten het zeil  goed vast in de grond met tentharingen.Er gingen pionnen op de haringen zodat ze er niet met hun blote voeten op gingen staan.

 Toen de zeilen strak en glad op de grond lagen was het tijd om er flink wat groene zeep op te smeren. Hierna goten er ook een paar emmers water overheen. Toen smeerden ze de zeep en het water met hun voeten uit over het zeil. 

De buikschuifwedstrijd kon beginnen!

Ze begonnen bij de startplek. Ze namen een flinke aanloop en maakten een mooie duik op het zeil. 


Toen kwam Lycia op het idee om de echte glijbaan gebruiken als start. Ze deden  ook wat groene zeep op de glijbaan en legden de tuinslang op de glijbaan zodat het water naar beneden stroomde. Natuurlijk legden ze  het zeil onder de glijbaan vast . Toen hadden ze een extra lange glijbaan!

Maar het is niet alleen leuk, het levert ook veel op.Ze zijn lekker in beweging en bewegen is gezond! Het zorgt ervoor dat ze hun hoofd even leeg kunnen maken. Bewegen is ook goed voor hun hersenontwikkeling. Dat helpt om oplossingen te bedenken. Want hoe kan je zo ver mogelijk glijden? Wat moet je daarvoor doen? Glijd je verder op je rug of op je buik? En hoeveel zeep en water kun je het beste gebruiken? Na een middag proberen, weten ze het antwoord op al deze vragen.


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag