onderwijs van de Toekomst

Binnenkort op 19 mei start bij Summa College weer een blended training Onderwijs van de Toekomst. In deze training leer je kinderen programmeren, gamification, VR en andere diverse innovatieve leermiddelen inzet, en hoe je 21e-eeuwse vaardigheden toepast. 
De training is interessant voor onderwijsassistenten, pedagogisch medewerkers en iedereen die het interessant lijkt. 

Blended learning is een mengvorm van face-to-face en ict-gebaseerde onderwijsactiviteiten, leermaterialen en tools. Beide soorten leeractiviteiten maken een belangrijk onderdeel uit van het onderwijs; ideaal: ze versterken ze elkaar

Deze manier heeft het voordeel dat leerlingen meer autonomie hebben. Niet alleen kan de leerkracht  het programma beter op de deelnemers afstemmen, maar de deelnemers kunnen binnen het online gedeelte zelf bepalen welke onderwerpen voor hen interessant zijn en welke niet.
Onderzoek laat zien dat dit effectiever is als technologie wordt gebruikt om cognitie te ondersteunen. Je kunt door middel van filmpjes dingen gemakkelijker visualiseren. Het gebruik van technologie bij het ondersteunen van communicatie zoals chatten is minder niet zo effectief.
 Blended learning is een Engelse term die sinds de jaren'90  gebruikt wordt om een combinatie van leervormen te beschrijven.

Kinderen kunnen 21st skills prima eigen maken door blended learning.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag