pop en pap

Mensen gebruiken op hun werk vaak een pop of een pap. Maar wat is het verschil?
Een Persoonlijk Activiteitenplan of Persoonlijk Actieplan is een document dat door opleidingen wordt gebruikt om  studenten te ondersteunen. Een Persoonlijk Activiteitenplan wordt ook wel afgekort met PAP en is meestal gekoppeld aan een Persoonlijk Ontwikkelingsplan POP. In een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt bijgehouden welke ontwikkelingen een student of werknemer heeft doorgemaakt en welke stappen hierin moeten worden gezet.
Het PAP heeft  activiteiten die moeten worden gedaan door een student  om de doelen in het Persoonlijk Ontwikkelingsplan te halen. Dit is om competenties en vaardigheden te verbeteren. En er wordt in een PAP ook beschreven wat een student nodig heeft om alles voor elkaar te krijgen. Er is ook aandacht voor de begeleiding die de student nodig heeft. Er kunnen in een PAP dus ook afspraken staan. De stappen moeten  duidelijk beschreven worden net als het resultaat. Daarvoor kan je de SMART methode gebruiken. De SMART methode maakt doelen:

Specifiek
Meetbaar
Acceptabel
Realistisch
Tijdgebonden
Door de SMART methode kunnen doelen duidelijker beschreven worden. Duidelijke doelen zorgen er voor dat iedereen effectief ergens naar toe kan werken. Dat houdt de ontwikkeling van personeel transparant

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag