oefeningen om soepel paard te rijden

Ik zat in een paardenboek te lezen. Daar vond ik een hoofdstuk dat ging over jezelf loswerken voordat je op je paard gaat..
Je begint met een paar rondjes warm te lopen.
Dan ga je de oefeningen doen. Ik heb er vier uitgekozen. Het  meisje doet ze voor.

Deze oefening is goed voor het uithoudingsvermogen en de lichaamsbeheersing. Je begint met je voeten naast elkaar en je armen omhoog gestrekt. Dat spreid je je  benen en doet tegelijk je rechterarm  naar voren en je linkerarm naar achteren. Hierna spring je weer terug. Dan spring je   weer maar nu met je  linkerarm naar voren en je rechterarm naar achteren. Deze oefening kun je beginnen met een minuut en dan uitbouwen naar langer.

Zo maak je je lendenen soepel. Bij paardrijden heb je soepele lendenen nodig   
De oefening gaat als volgt: Je gaat in spreidstand staan, je zweepje houd je in beide  handen vast, je  romp is horizontaal. Dan breng je je zweep naar  rechts en je  romp  draai je ook mee. Daarna  draai  je naar links op  dezelfden manier. Zo ga je  een minuut  door.
Deze buikspieroefening doe je zittend op  een cavaletto.  met de benen gestrekt aan beide kanten. Met je handen steun je achter je op de caveletto. Je probeert  je voeten  boven de cavaletto tegen elkaar aan te  tikken en dan  zet je ze weer neer. Doe deze oefening  in setjes  van 12 keer. Het is   goed voor je buikspieren!  Buikspieren moeten sterk zijn om de bewegingen van de pony te  volgen in stap, draf en galop.


Nog een buikspieroefening is het  buigen en strekken van je romp. Je  gaat op de caveletto zitten  en zet je voeten onder de caveletto tegenover je. Eerst buig  je voorover met je handen achter je hoofd zodat je neus je knieen raakt. Dan strek je je achterover tot je horizontaal ligt . Dit  doe je ook 12  keer.

In het begin zul je wel flink spierpijn hebben maar als je vaak oefent worden je spieren  steeds sterker










Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag