zandkoekjes bakken


Zandkoekjes bakken:

Je kunt op 2 manieren zandkoekjes bakken.
Ik ben met mijn oppaskinderen naar het strand geweest en daar hebben ze met vormpjes zandkoekjes gemaakt. Toen we weer terugwaren hebben we in de keuken ook zandkoekjes gebakken.


 Dat doe je zo:

Splits 1 ei, je gebruikt alleen de eidooier. Meng de eidooier, 200 gram bloem, 100 gram witte basterdsuiker en 150 gram koude boter in de keukenmachine, tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een bal. Verpak het deeg vershoudfolie en laat 30 minuten staan

Dan verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dan kun je ze nog versieren met bakversierselen

Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen, bij voorkeur op een rooster.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag