hermitage Amsterdam

Ik ben ooit bij de Hermitage in Amsterdam geweest. De Hermitage Amsterdam. Echt een bezienswaardigheid. Want er is heel veel te doen. We beginnen eerst met een kopje koffie of thee met een taartje in het CafĂ©-Restaurant. of  in de binnentuin en dan bezoeken we een of meer  kunsttentoonstellingen. In de Museumshop zijn er cadeaus, boeken en sieraden.

Er zijn altijd drie grote tentoonstellingen te zien. Eentje in de Hermitage vleugel Ramonas bij de ridders en twee in de Amsterdam vleugel. Groepsportretten van de 17 e eeuw.en For the love of art.

Daarnaast zijn er tijdelijke kleinere exposities te vinden, zoals van de Hermitage Talenten of die van de winnaar van de ABN AMRO kunstprijs, dit jaar is dat Evelyn Taocheng Wang. Deze zijn in de Hermitage vleugel. Je kunt ook naar de outsider are gallery  met verrassende kunst van Outsider artists. Die is  bij de Hoftuin.


En dan heb je de historische zalen langs de Amstelzijde : de kerkzaal, de Regentessekamer, de Nederland-Ruslandzaal, de oude keuken uit 1725 en panorama Amsterdam, de multimediale experience over de geschiedenis van Amsterdam. Deze  zijn in de Amsterdam vleugel.

Als je alles hebt gezien kun je zelf ook nog een soort workshop doen. Je mag in een atelier lekker zelf gaan tekenen. 


In ieder geval: een dagvullend programna. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag