Hans en Grietje Hike


We gingen met de kinderen een dag hike maken. We gingen naar de Loomse en Drunense duinen.

Het werd de zelfverzonnen Hans en Grietje hike. De kinderen zijn achtergelaten in het bos en ze moeten overleven. Ze kunnen broodjes verdienen met opdrachten en vragen. Ze moeten ook de kaart en google maps  lezen  om er zo achter te komen waar ze waren.


Wat zijn de loonse en drunense duinen?

In het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ligt een van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa: zo’n 30 kilometer meter zand in het binnenland. In deze ‘Brabantse Sahara’ kan het bij harde wind behoorlijk stuiven waardoor er zich nieuwe zandheuveltjes vormen en op andere plekken dalletjes uitstuiven. Rondom de duinen liggen uitgestrekte bossen, in de 19e eeuw aangelegd om de dreiging van de zandverstuivingen tegen te gaan. Aan de noordwest zijde ligt het landgoed Plantoon, met lange lanen en weilanden met houtwallen. De Brand is een van de laatste resten Brabants broeklandschap, dat gekenmerkt wordt door natte graslanden en moeras. 



Na de wandeling mochtrn de kinderen de zelfverdiende broodjes op een kampvuurtje bakken. Want na zo'n wandeling krijg je honger!




Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag