michiel de ruiter

 Een van de grootste zeehelden was  Michiel de Ruiter.

In zijn  jeugd was hij een jongen die niet in het gareel te krijgen was. Hij werd toen hij 10 jaawas zelfs van school gestuurd. Toen ging hij bij een  touwslagerij werken maar daar werd hij ook al snel weggestuurd. Zijn ouders besloten hem naar zee te sturen. 



Vanaf die tijd veranderde Michiel in een gehoorzame, leergierige jongen en  hij klom al snel op van bootsman, naar stuurman en tot slot werd hij kapitein. Hij won een belangrijke slag tegen Engeland waardoor hij de zeeheld werd die wij nog steeds kennen.

Wil je meer weten over deze man moet je eens naar MuZEEum gaan in Vlissingen.



Michiel de Ruyter, onze grootste zeeheld, werd op steenworp afstand van het muZEEum geboren op 24 maart 1607. Zijn woonhuis, De Gecroonde Liefde, staat pal achter het muZEEum. Hij maakte carrière in dienst van Cornelis Lampsins, een invloedrijke reder. Deze Lampsins liet in 1641 het Lampsinshuis bouwen; een van de gebouwen van het muZEEum.
Michiel de Ruyter heeft dus rondgelopen op deze plek



In het museum kun je een tentoonstelling zien, Het wiel waar hij aan draaide toen hij bij de touwslager werkte staat er ook nog. ook  ligt zijn brieventas in het museum. Kinderen kunnen een speurtocht  doen over Michiel de Ruiter. Er is zelfs een speurtocht voor kinderen die nog niet kunnen lezen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag