rijlaarzen poetsen

Als je  paardrijdt moet je ok  je laarzen poetsen. Ik heb  de kinderen  dat klusje gegeven toen ik oppaste.

Zo  poets je laarzen. 

Leren laarzen:

nodig:

Borsteltje 

Zadelzeep Water Lederdressing of ander vet Sponsje Schoenpoets Panty (nylon) Oude tandenborstel Glanssponsje

Doe je  hand in  de laars en haal eerst het zand eraf met een borsteltje. Hierna ga je ze inwrijven met bijvoorbeeld zadelzeep en een tandenborstel. Een tandenborstel omdat  er in de laars naden zitten en met een tandenborstel kun je daar goed bij. Leren laarzen moet je voeden dus  dat kun je doen met laarzenbalsem. Als de laarzen zijn ingevet moet je ze een  nachtje laten staan.

Als je  wil shinen   op een wedstrijd moet je  bij de schoenenwinkel schoenpoets(in de kleur van je laarzen of doorzichtig) een borsteltje  en een glansborstel kopen.

Het is wel slecht voor je laarzen maar wel mooi: je  wrijft  je laarzen in met schoenpoets en wrijft het uit met een pantykous. Voordat je op je paard gaat kun je met de glansborstel even over je laarzen wrijven.

Kunststof joppers:

nodig:

Borstel 

Water Zadelzeep Doorzichtige schoenpoets Glanssponsje

Hier haal je ook eerst het zand vanaf en dan wrijf je hem in met zadelzeep. Voor de finising touch wrijf je de jopper in met de doorzichtige schoenenpoets met de tandenborstel.


Rubberen laarzen:

Water 

Spons Cockpitspray Haarlak

Rubberen laarzen houd je onder de kraan en doet ze dan af met een sponsje. Om ze te laten glanzen spuit je ze in met cockpitspray. Die haal je in een autozaak. Als finishing touch spray je ze in met haarlak.


Met deze tips hebben de meiden alle laarzen gepoetst.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag