waterspelletjes

 Als het erg warm is,  is het  heerlijk om waterspelletjes te  doen.

Deze keer had ik spelletjes gedaan met bekertjes


Spel 1: Oberestafette

Je verdeelt de groep in twee teams en bouwt een hindernissenparcours. De kinderen van team 1 moeten om de beurt lopen met een dienblad waar bekertjes met water op staan. Het andere team maakt het de loper moeilijker door natte sponsen te gooien. De bekertjes worden aan het einde van het parcours in een lege emmer gegooid. Als alle kinderen van team 1 geweest zin, worden de rollen omgedraaid. De ploeg die het meeste water heeft overgebracht, heeft gewonnen!


Spel 2  water doorgeven

Deel de kinderen in teams van minimaal twee teams en laat ze een rij vormen. Aan beide kanten van de rij staan emmers. De voorste emmer is vol, de achterste is leeg. In de emmer met water liggen bekertjes, die de voorste in de rij moet pakken en vullen. Het bekertje moet tussen de tanden geklemd worden en door worden gegeven aan de volgende in de rij. Zonder de handen te gebruiken! De laatste in de rij gooit de inhoud van de beker in de emmer. Het team dat binnen de afgesproken tijd het meeste water heeft overgebracht, heeft gewonnen!


Spel 3   water doorgeven: de  natte versie

Maak  in een bekertje gaatjes. De kinderen zitten in twee rijen achter elkaar. Nummer 1 schept het bekertje vol en geeft het boven zijn  hooft door  aan nummer  twee. als het bekertje achteraan de rij is mag het leeggegooid worden in de emmer. Wie heeft na  5 minuten het meeste water overgebracht?


Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag