van Eindhoven naar Geldrop

Eerst gingen we met de trein naar station Eindhoven

Vanaf de achterkant van het station van Eindhoven  liepen we schuin rechts over de Kennedyplein, staken de Fellenoord over en liepen via het Limbopad naar de Dommel.Vanaf hier gingen we de Dommel een hele tijd volgen. Eerst gingen we via een parkachtige omgeving en staken daarna de Dommel over en liepen via de andere oever verder.Even later staken we de Onze Lieve Vrouwestraat over en liepen we verder langs de Dommel, langs een sportcomplex en verlieten Eindhoven.Na de Opheuslaan liepen we een bosgebied binnen en verlieten we even later de Dommel.
 We liepen om een waterzuiveringsbedrijf heen waarna we weer verder door de bossen liepen richting de Kleine Dommel en de Opwettensewatermolen. Deze watermolen is een dubbele onderslagmolen en heeft gefungeerd als koren-, olie- en zaagmolen.
In Nuenen liepen we via het Wetterseind langs de sportvelden, staken de A270 over en even later een spoorbaan waarna we de bij de Sint Antoniuskapel kwamen.Daarna wandelden we Nuenen weer uit en kwamen we weer bij de Kleine Dommel en zagen we de Collse watermolen. Deze Collse watermolen is een dubbele onderslagmolen en heeft gefungeerd als koren- en oliemolen.
Dan gingen we  tijdje een smal pad volgen langs de Kleine Dommel. We passeerden verschillende rietkragen en wilgenbossen tot we aan het Eindhovens kanaal kwamen. Even verder op staken we dit kanaal over en liepen weer terug naar de Kleine Dommel.Weer gingen we de Kleine Dommel een tijdje volgen tot we aankwamen bij Geldrop. Toen liepen we door en langs de tuinen van het kasteel van Geldrop en kwamen even later in het centrum van Geldrop. Na het grote plein in de binnenstad van Geldrop liepen we langs de grote St. Brigidakerk en kwamen even later bij het station van Geldrop. 

We namen de trein weer naar huis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag