school voor jong talent

Ik ken een meisje van 10 jaar oud. Een normaal meisje met interesses van een kind van haar leeftijd. 
Maar er is een ding wat haar anders maakt dan andere kinderen. Ze heeft een uitzonderlijk zangtalent. Toen ze 3 jaar oud was zei ze dat ze wilde zingen in een prinsessen jurk. Ze begon met het luisteren naar Petra Berger maar ze ging via Andrew. Loyd Webber naar Maria Callas en Monserat Caballe. Van die laatste is ze echt fan.
Maar het meisje loopt een beetje vast op de school waar ze nu zit, ze kan haar ei niet kwijt. Toen zag ze op facebook De School Voor Jong Talent. Op 23 januari was de online open dag en dat heeft ze gevolgd. En ze heeft zich ingeschreven na heel goed nagedacht te hebben. Want de opleiding is ontzettend zwaar ook voor kinderen van 10.
Ze hebben 5 dagdelen basischool en 5 dagdelen muziek. En dat is erg pittig. En het huiswerk wat ze gaat krijgen is niet mis. Maar een goede voorbereiding voor wat later komen gaat. Hard werken en veel discipline anders red je het niet als operazangeres.
De dagen zijn van kwart voor 9 tot half vijf. Het meisje waar ik het over heb gaat met haar moeder mee naar Den Haag meerijden omdat haar moeder daar werkt. Andere kinderen moeten in een gastgezin wonen, best heftig voor een kind van 10
Maar als het is wat ze wil zal ze ervoor gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag