op reis naar Tanzania

 Al jaren heeft een goede vriend van mij de droom om naar Afrika met vakantie te gaan. De verschillende culturen in de verschillende landen boeien hem enorm. Daarnaast zou hij erg graag aan een safari willen deelnemen. Dit jaar heeft hij een financiële meevaller gehad en is hij van plan om dit jaar samen met zijn partner een maand naar Afrika te gaan.


Er zijn wel een aantal zaken die hem op dit moment erg bezighouden en die van invloed zijn op het al dan niet daadwerkelijk gaan boeken van de reis. Deze zaken zijn:

  • Hij maakt zich zorgen over de nodige gezondheidsmaatregelen die hij van tevoren moet nemen: wel of geen inentingen, wel of geen malariatabletten slikken. Wat zijn de effecten van deze medicijnen op zijn gezondheid?
  • Hij is nogal milieubewust en vraagt zich dan ook af in hoeverre hij het milieu ‘beschadigt’ door gebruik te maken van vervoer door de lucht. Is er ook een ‘milieubewuste’ manier van vliegen? Zijn er speciale vliegmaatschappijen die hier aandacht aan besteden?
  • Reisorganisaties zijn er meer dan voldoende: het zal dan ook een hele klus worden om ze onderling te vergelijken. Hij vindt het belangrijk dat dergelijke organisaties niet alleen ’commercieel’ zijn, maar is van mening dat toerisme in dergelijke arme landen ook ten bate van de bevolking moet komen.
Ik ben voor hem op zoek gegaan naar een mooie reis en ik heb ook gekeken wat hij allemaal moest doen. 

Eerst de reis zelf:

Op safari in Tanzania kom je het park Serengeti tegen. Hier leven leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels. Dat is the big five. Daar maak je ook the Great Migration mee, de trek van 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen van Serengali naar Masai Mara in Kenia, op zoek naar eten en drinken.

Tanzania is nog steeds een vrij nieuwe bestemming als het om safari gaat, vergeleken met een land als Kenia

De indrukwekkende vlaktes geven je het gevoel dat je in de wildernis bent, vooral als je de. ngongoro krater bezoekt, de overblijfselen van een ingestorte vulkaan en de beklimming van de Kilimonjaro

Ben je klaar met de safari, kun je er nog een heerlijke strandvakantie aan vastplakken in Zanzibar voor de kust van Tanzania


Tanzania is echt iets voor u als jou: Als je de fantastische fauna wilt zien. De kans is groot dat je de ”Big Five” en de ”Great Migration” meemaakt in Nationaal Park Senegali.


Ik heb 2 vliegmaatschappijen gevonden die duurzaam zijn. 

Voordelen van TUI zijn 

-Ze willen grotere vliegtuigen waar meer passagiers in kunnen. Er moet lichtere vracht mee en het vliegtuig  landt op een motor. De piloten vliegen digitaal zodat het geen zware boeken mee hoeven. (KLM laat een vergoeding betalen voor duurzamer milieu

-TUI onderzoekt ook of je op biobrandstof kunt vliegen, recyclet en scheidt het afval en gebruikt milieuvriendelijke spullen. Ook zoekt ze naar alternatieve routes die niet zo belastend zijn voor het milieu. Na elke v liegreis wordt het vliegtuig goed schoongemaakt.

Voordelen: Men vliegt zo schoon en verantwoord mogelijk

                

Nadelen. -Duurzame vluchten zijn wat duurder

               - Misschien ben je iets langer onderweg

              -  Je doet altijd aan luchtvervuiling

 

Vaccinaties:

Zanzibar is heel mooi maar je kunt er veel ziektes oplopen

Hiervoor heb je veel preventieve inentingen en medicijnen nodig.

Voordelen van die medicijnen:

-Grote kans dat je die ziektes niet krijgt.- Je bent 30 jaar tot levenslang beschermd tegen die ziektes

Nadeel: 

-Het is omslachtig om de prikken te halen. Je moet het goed in de gaten houden wanneer je       welke prik of medicijnen gaat halen.

-Je kunt bijwerkingen krijgen van de vaccinatie zoals koorts, hoofdpijn en moeheid.

-Soms heb je ernstige bijwerkingen zoals anafylactische reactie. Je kunt in shock raken door     een allergisch tractie. Je kunt er zelfs aan doodgaan.

Reisorganisaties

Voordelen

-Organiseren mooie reizen

 -Doen dingen voor de bevolking zoals cursussen geven als gids en chilipepers planten voor      de boeren

Nadelen 

-Het is hoe dan ook milieuvervuiling

-Je profiteert toch van de bevolking, ook al houd je er rekening mee

 

Ik zou met TUI naar Tanzania gaan. Je vliegt met de schoonste vliegmaatschappij en TUI doet echt iets om de bevolking en de dieren te helpen.


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

voorbereiding van het EK

mijn lievelingspaarden op de Oosterhoutse manege

optreden. op koningsdag