Posts

Posts uit juni, 2024 tonen

meerkampje in Tilburg

Afbeelding
 Ik ging meedoen aan de openingswedstrijd in Tilburg. We hadden 4 onderdelen: de 100, de 600 kogel en ver. Het  ging best goed. Ik liep de 100 meter in  20,37. Dat was echt heel goed voor mij. De 600 meter ging goed, ik liep 3.21. Dat is redelijk voor mijKogel was 3,54. Dat kan ook wel beter en ver heb ik ook gedaan, daar sprong ik 1.93. Dat is echt heel goed voor mij. Het was een leuke wedstrijd op een hele mooie baan. Ik heb genoten van een  dagje sporten.

bloemen plukken

Afbeelding
We gingen een keer wandelen met de hond. Toen bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om bloemen te drogen voor de blauwe vogels. Zij zouden dan schilderijtjes kunnen maken van de bloemen. Die konden dan aan de muur.  Dus plukte ik bloemen  uit de berm waar ik langs liep.  De bloemen legde ik thuis tussen telefoonboeken en andere zware dikke boeken.  Als ze zo een paar weken blijven liggen, krijg je droogbloemen. Het  is echt een hele leuke activiteit.

vogels voeren

Afbeelding
 Ik ging met de  kinderen eten voor de vogels maken. Het was winter en tijd om voor de vogeltjes te zorgen. We hebben vetbollen gemaakt dat deden we met vogelvoer . dat deden ze in een bekertje en wij goten er frituurvet in. het bekertje zetten we buiten, het was toch koud. In de tussentijd dat  het  vet opsteef gingen de kinderen vogelkettingen rijgen van pelpinda´s.  We maakten ook nog potten pindakaas met  vogelvoer erin. Toen alles klaar was hingen we het in de bomen. De vogeltjes konden lekker eten.

vleermuizen in het heenpark

Afbeelding
Op een vrijdag in de zomervakantie was in het Heempark de Blekert een excursie over vleermuizen. Met een gids konden we een kijkje nemen in het openbare gedeelte van de vleermuizenkelder en luisteren met de bad-detector naar de op- en om het Heempark aanwezige soorten vleermuizen. Het was super interessant.

mediterane salade met kruidige kip en hummusdressing

Afbeelding
 Op zondag eten we  tegenwoordig heel erg gezond.  Deze keer aten we mediterrane kip. Dit hadden we nodig: -2 kipfilets -2 vellen gekruid bakpapier -een halve citroen - 100 gram hummus - 1 rode ui - 5 snoepkomkommers - 1 zak puntpaprikamix - 1 zak gemengde salade - 1 bakje  kaassaladeblokjes 1 allereerst halveerden we de kipfilet en wikkelden die in  het  bakpapier. Daarna bakt ik de kipfilets met het bakpapier eraan. 2. Ik klopte de hummus met  een spuit citroensap en 2 eetlepels water tot een dressing 3. we snipperden toen de ui en sneden de komkommertjes in dunne reepjes. We sneden de paprika´ s ook en mengden  de sla, komkommer, de paprika en de kaas door elkaar. 4 Tot slot haalden we de  kipfilet uit het bakpapier en  sneden het in stukje. Dat ging met de hummusdressing door de salade. We aten er meergranenstokbrood bij.

Freek Vonk Ganzenbord

Afbeelding
 We gingen met  de  kinderen een levend  ganzenbord spelen. Ik had alleen de plaatjes veranderd. Zo was de brug een helicopter naar  een ander continent  6 Het restaurant bleef hetzelfde, hij moest even eten.  19 Daarna kreeg je de put, hij werd daar gebeten door een haai en moest even in het  ziekenhuis blijven. 31 Daarna was hij de weg kwijt en moest hij terug.  42 De gevangenis werd ook de gevangenis: hij werd opgepakt omdat hij ergens was waar hij niet mocht zijn.52 Het  kerkhof. Hij werd aangevallen dor bloeddorstige larven en dan moet je opnieuw beginnen. 58 Op de plaatjes krijg je een filmpje te zien  of een verhaaltje te   hofen of te lezen van freeks wondere wereld.  Bij  5,14,23,32,41,59  lieten we een filmpje zien Bij 9-18-27-36-45-54 vertelden ik een verhaal uit het  Freek Vonk boek. De kinderen zijn er de hele middag mee bezig geweest en hebben veel plezier  gehad.

liever in de Kluiz dan thuiz

Afbeelding
 In de Bussel heb je iedere maand een jazzoptreden . Veel mensen van Just 4 Fun gaan er wel eens heen.  Mensen die daar een concert geven zijn  onder andere Hans van Oosterhout, en Teus Nobel. Maar ook Scott Hamilton en The New  Hammond  Sound Project. Er komt van alles voorbij en het publiek is laaiend enthousiast.  Aankomend seizoen zou ik ook wel een keer willen gaan kijken. Je weet alleen nooit van te voren wie er speelt, dat is een verrassing

veel op een dag

Afbeelding
 Op 6 juni 2024 gebeurde er heel veel.  Allereerst werd mijn moeder geopereerd,ze kreeg een nieuwe knie. Verder waren de verkiezingen er en ik moest gaan stemmen. En we gingen naar de Fortunite Sons. De operatie van mijn moeder was goed gelukt, al moet je een revalidatieproces nooit onderschatten.  Ik ben die dag uiteraard gewoon gaan werken en dat verliep prima. Na het werk ben ik eerst langs de baam gegaan om te trainen, tempotrainingen doe ik liever daar. Daarna zijn we naar de visboer geweest voor een slibtongetje. We aten er aardappels, broccoli en worteltjes bij. Het toetje waa yoghurt met een lepel jam. Daarna moesten we nog gaan stemmen. Gelukkig verliep dat voorspoedig. Toen snel naar de schouwburg voor The Fortunite Sons. Het was echt fantastisch en ik heb genoten. Ze speelden al hun hits en vertelden hun prachtige succesverhaal. Na afloop kreeg ik een boks van de zanger. Maar die kerel is wel 2 meter groot en hij bokste best wel hard. Maar goed, het was een goede show en mis

kennisquiz

Afbeelding
Er zijn heel  een kennisdelen die wij spelen. Een ervan is de top 2000 quiz. Dat is een spelletje met top 2000 vragen. Elke kant van de dobbelsteen geeft een decennium aan.Daar krijg je dan een vraag over. Ik lees  natuurlijk heel veel over de top 2000. En daarom kom ik altijd heel ver in zo'n quiz.

goed lesmateriaal op internet

Afbeelding
 Waar haal je goed lesmateriaal voor groep 1 tot en met groep 8 vandaan? allereerst kun je op facebook kijken. Op middenbouw groep 3-4 en op bovenbouw groep 5-8 kun je al veel vinden. verder heb je  talloze websites zoals pinterest, juf bijtje, juf puffie, juf shana, juf  cindy en Junior Einstein. Je  typt google in en er ploppen echt heel veel websites op.  Dan heb je aan het begin van het schooljaar de gouden weken. Je hebt daar een heel mooi werkboek van. meer info ver dit vind je op: www.ikmaterialen.nl

studeren

Afbeelding
 Ik heb altijd iets gehad met  school en studie. Het is mijn passie en ik word er ook erg blij van. Ik doe het  het liefste als ik 'savonds  niks leuks op de tv kan vinden. Ik ben geen netflixer dus dag heb ik ook niet. Afgelopen paar jaar heb ik de studie gespecialiseerd pedagogisch medewerker gedaan. Dat was erg fijn. Ik had een leuke stageplek en de opleiding was leuk en interessant. Ik heb ongelofelijk veel geleerd en veel dingen komen nu op her werk op zijn plaats. Ik heb nog genoeg ambities en daar ga ik komend schooljaar ook aan werken. Ik ga allereerst meedoen met de planworkshop en dan dingen goed op zijn plaats zetten. Ik probeer ervoor te zorgen dat ik de studietijd feilloos in de agenda plaats. Vetrer zet ik mijn andere activiteitne ook in de agenda en dan moet ik mijn dag wel kunnen indelen. Wat ook belangrijk is  is mijn rustmomenten erin zetten. Pas  dan houd je het vol.

invalondwrwijsassistent

Afbeelding
 Stel, je moet ineens invallen in een klas of een bso wat zou je dan kunnen doen me de kinderen. Je  hebt natuurlijk legio smartgamespellen. Maar er zjni ook andere activiteiten.  je kunt allereerst in de klas rondkijken wat er staat. Je hoeft niet perse de dingen te doen die de kinderen altijd doen. Door dingen uit de kast te pakken waar de kinderen niks mee doen kun je activiteiten nieuw leven inblazen door het net iets anders in  te delen. ikzelf heb bres spelenboek. op facebook en yurls heb je ook veel actviteiten die je alleen maar hoeft uit te printen en te lamineren. Reken en spellungskleurplaten vinden zo ook vaak erg leuk. wat ook leuk is zijn storyvubes en een kwartetspel gericht op sociale vaardigheden. Ik heb ook een pakje kletskaarten die het heel goed  doen bij een rustmoment. voor de grote kinderen kun je black story´s inzetten. op  Netflix , Videoland of Disney + kun je ook veel mooie documentaires vinden. Dan kun je altijd nog tekenen. Maak de tekening af maar het mag

Frank Zappa-Hot Rats

Afbeelding
  Ik heb geluisterd naar een album van Fran Zappa. Het album dat ik  luisterde, Hot Rats  , is het tweede soloalbum van Frank Zappa. Het is  uitgebracht in 1969. H]Op het album staan 6 nummers, waarvan 5 instrumentaal. "Willie the Pimp" bevat een korte bijdrage van Captain Beefheart , zijn eigen naam is Don van Vliet . Het was Frank Zappa's eerste project nadat zijn band Mothers of Invention  uit elkaar waren gegaan.

moerputten

Afbeelding
We reden naar Den Bosch om de moerputtenroute te lopen. We zagen de afwisselende natuur in de Moerputten ten zuiden van Den Bosch. Het hoogtepunt was  Moerputbrug. Er is een hele geschiedenis rond de Langstraat-spoorbruggen. We hadden uitzicht over de hooilanden waar de grote pimpernel in de zomer op haar mooist bloeide. Er waren veel vlinders en insecten. Het was een prachtige wandeling door een gebied met een prachtig verleden. 

fietsen

Afbeelding
We zijn op ee3n dag  naar Schijndel gefietst.we startten in vught en reden via den boscĥ naar Boxtel en schijndel.  Hetcwas een mooie route. We kwamen ook nog door Maaskantje.

rico salvettiloop

Afbeelding
  In maart deed ik mee aan de Rico Salvettiloop. Om 11 uur was de start. We liepen 5 kilometer door de bossen en door de weilanden. Maar het grote voordeel was wel dat he t grootste deel verhard was. Dat loopt zo lekker. Het is een goede test om te kijken hoe het met de conditie gesteld is. Daarnaast kun je ook hardlopend genieten van de sport, de natuur en het landschap. Je kunt een 5, een 10 en een 15 kilometer lopen. Ik liep de 5 kilometer en met muziek en een postkast op was die prima te lopen. Get was een mooie omgeving en het verharde pad beviel mij wel. Na afloop kreeg ik een mooie medaille en een kop thee

naar de bieb

Afbeelding
Ik ben dit jaar lid geworden van de bieb. Dat is erg leuk want ik houd van lezen. Nu is er een kinderboeken top 100. Ik wil die boeken lenen uit de bieb en gaan lezen. . Je kunt in Oosterhout ook spelletjes doen en gewoon de krant lezen met een kop koffie erbij. Ik vind de bibliotheek een relaxte plaats om te verblijven. Ik hen nu het boek lampje geleend.