360 graden feedback

  Er zijn verschillende feedbackmogelijkheden. Zo heb je de 360 graden feedback.. Dit is feedback vragen aan verschillende mensen over  je functioneren. Het kiefst mensen van verschillende invalshoeken.

Als je  wil weten of je goed kunt samen werken vraag je  je docnet, je klasgenoten, iemand van je stage en een huisgenoot.De mensen noem je respondanten. Je kunt het moneling doen maar je kunt ook vragen toesturen.

Je  kunt het  bijvoorbeeld over je functioneren hebben. Dit kunnend an de vragen zijn:

-hoe vind je dat ik functioneer in het  team

-kun je voorbeelden geven van zaken zie ik goed aanpak

-kun je voorbeelden geven van zaken die ik minder goed aanpak

- heb je aspecten de ik kan verbeteren

-vind je mij een prettige collega? werk je  graag met mij samen

--vind je dat ik mijn verantwoordelijkheid neem


Je kunt  dit  dus mondeling of schriftelijk doen.

Het  voordeel van schriftelijk is dat je rustig na kunt denken over de vragen. Je kunt ze rustig nalezen en uitwerken. Het nadeel is dat je een antwoord niet begrijpt en dat je  moet  bellen voor toelichting.


Mondelijke feedback heeft als voordeel dat je kunt doorvragen als iets nier  duidelijk is.Je moet het  doed voorbereiden anders gaat de  feedback alle kanten op. Mondelinge feedback kun je niet teruglezen.

In beide gevallen formuler je voot jezelf verbeterpunten of acties.


mensen willen ook negatieve feedback

er is onderzoek gedaan  door onder  andere Stacey Finklstein.en ayelet Fishback. naar al of niet  negatieve fedback willen krijgen.


iedere  feedback heeft zijn rol. Positieve feedback vergroot je zelfvertrouwen maar negatieve feedback heeft als functie om te kijken op welke punten je inspanning moet verrichten. Voor beginners is posiitieve feedback heel goed, een schouderklopje  helpt de mensen op weg. Experts willn negatieve feedback omdat ze  dan nog beter worden.Positieve feedback bevestigt wat ze weten maar negatieve feedback, daar groeien ze van.


er was ook een onderzoeksvraag neergelegd. Aan duizend mensen was er gevraagd of ze iever positieve of negatieve feedback willen.

De meeste mensen willen opbouwende feedback, feedback waar ze wat van willen leren. Iemand met veel zelfvertrouwen kan ook beter negatieve feedback aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

optreden. op koningsdag

plannen voor de nieuwe strot

Rock on 2.0